20'
προετοιμασία
1 ώρα και 30' μαγείρεμα
8 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 9 ώρες και 50'
Υλικά
Μερίδες: 6Για τη μαρινάδα
Για την επικάλυψη αμυγδάλου
Διαδικασία
- Τσιµπάµε το κρέας παντού µε µια τσιµπίδα ώστε να το διαποτίσει η µαρινάδα.
- Για να φτιάξουµε τη µαρινάδα, αλέθουµε τους σπόρους του κάρδαµου µέχρι να γίνουν λεπτή σκόνη, χρησιµοποιώντας µύλο µπαχαρικών ή πολυκόφτη.
- Ψιλοκόβουµε το κρεµµύδι, το σκόρδο, το τζίντζερ και τα τσίλι µέχρι να γίνουν πολτός, χρησιµοποιώντας µπλέντερ ή πολυκόφτη.
- Τα αναµειγνύουµε µε τους τριµµένους σπόρους του κάρδαµου, το κύµινο και τα γαρίφαλα.
- Προσθέτουµε τον χυµό λεµονιού και το γιαούρτι και ανακατεύουµε καλά.
- Χρησιµοποιώντας τη µισή µαρινάδα, καλύπτουµε εντελώς το αρνί.
- Σκεπάζουµε µε πλαστική µεµβράνη και το αφήνουµε να µαριναριστεί στο ψυγείο όλο το βράδυ. Σκεπάζουµε την υπόλοιπη µαρινάδα και τη βάζουµε στο ψυγείο µέχρι να την ξαναχρειαστούµε.
- Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 190°C.
- Ψιλοκόβουµε τα αµύγδαλα σε έναν πολυκόφτη.
- Ανακατεύουµε τη µαρινάδα που έχουµε κρατήσει µε τα τριµµένα αµύγδαλα, τη ζάχαρη και το γιαούρτι. Καλύπτουµε όλο το αρνί µε το µείγµα, ειδικά στο επάνω µέρος και στα πλάγια.
- Μεταφέρουµε το αρνί σε ένα ρηχό ταψί και σκεπάζουµε χαλαρά µε λαδωµένο αλουµινόχαρτο.
- Ψήνουµε το αρνί για 1 ώρα, αφαιρούµε το αλουµινόχαρτο και ψήνουµε για άλλα 30 λεπτά ή µέχρι να ψηθεί το αρνί και να σταθεροποιηθεί και να ροδίσει η επικάλυψη. ∆οκιµάζουµε το κρέας που βρίσκεται πιο κοντά στο κόκαλο για να δούµε αν έχει ψηθεί. Πιέζουµε προσεκτικά πάνω στο κρέας όση επικάλυψη αµυγδάλου έφυγε κατά τη διάρκεια του µαγειρέµατος.
- Για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσµα, κόβουµε το αρνί στο τραπέζι. Γαρνίρουµε µε φύλλα κόλιανδρου ή µαϊντανού.
- Σερβίρουµε το αρνί βάζοντας πάνω σε κάθε µερίδα λίγη επικάλυψη αµυγδάλου.