ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΡολό κατσικάκι γεμιστόΡολό κατσικάκι γεμιστό
20' προετοιμασία
1 ώρα και 30' μαγείρεμα
8 ώρες αναμονή
Σύνολο: 9 ώρες και 50'

Υλικά

Μερίδες: 6

Για τη μαρινάδα

Για την επικάλυψη αμυγδάλου

Διαδικασία

  1. Τσιµπάµε το κρέας παντού µε µια τσιµπίδα ώστε να το διαποτίσει η µαρινάδα.
  2. Για να φτιάξουµε τη µαρινάδα, αλέθουµε τους σπόρους του κάρδαµου µέχρι να γίνουν λεπτή σκόνη, χρησιµοποιώντας µύλο µπαχαρικών ή πολυκόφτη.
  3. Ψιλοκόβουµε το κρεµµύδι, το σκόρδο, το τζίντζερ και τα τσίλι µέχρι να γίνουν πολτός, χρησιµοποιώντας µπλέντερ ή πολυκόφτη.
  4. Τα αναµειγνύουµε µε τους τριµµένους σπόρους του κάρδαµου, το κύµινο και τα γαρίφαλα.
  5. Προσθέτουµε τον χυµό λεµονιού και το γιαούρτι και ανακατεύουµε καλά.
  6. Χρησιµοποιώντας τη µισή µαρινάδα, καλύπτουµε εντελώς το αρνί.
  7. Σκεπάζουµε µε πλαστική µεµβράνη και το αφήνουµε να µαριναριστεί στο ψυγείο όλο το βράδυ. Σκεπάζουµε την υπόλοιπη µαρινάδα και τη βάζουµε στο ψυγείο µέχρι να την ξαναχρειαστούµε.
  8. Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 190°C.
  9. Ψιλοκόβουµε τα αµύγδαλα σε έναν πολυκόφτη.
  10. Ανακατεύουµε τη µαρινάδα που έχουµε κρατήσει µε τα τριµµένα αµύγδαλα, τη ζάχαρη και το γιαούρτι. Καλύπτουµε όλο το αρνί µε το µείγµα, ειδικά στο επάνω µέρος και στα πλάγια.
  11. Μεταφέρουµε το αρνί σε ένα ρηχό ταψί και σκεπάζουµε χαλαρά µε λαδωµένο αλουµινόχαρτο.
  12. Ψήνουµε το αρνί για 1 ώρα, αφαιρούµε το αλουµινόχαρτο και ψήνουµε για άλλα 30 λεπτά ή µέχρι να ψηθεί το αρνί και να σταθεροποιηθεί και να ροδίσει η επικάλυψη. ∆οκιµάζουµε το κρέας που βρίσκεται πιο κοντά στο κόκαλο για να δούµε αν έχει ψηθεί. Πιέζουµε προσεκτικά πάνω στο κρέας όση επικάλυψη αµυγδάλου έφυγε κατά τη διάρκεια του µαγειρέµατος.
  13. Για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσµα, κόβουµε το αρνί στο τραπέζι. Γαρνίρουµε µε φύλλα κόλιανδρου ή µαϊντανού.
  14. Σερβίρουµε το αρνί βάζοντας πάνω σε κάθε µερίδα λίγη επικάλυψη αµυγδάλου.

Άρθρα και Συνταγές με Αμύγδαλα

Άρθρα και Συνταγές με Αρνί

Άρθρα και Συνταγές με Γιαούρτι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών