Το πιάτο αυτό είναι εντυπωσιακό στην όψη, παρότι μπορεί να γίνει χωρίς ιδιαίτερο κόπο. Είναι εξαιρετικό για δείπνο ή για ιδιαίτερες περιστάσεις, αλλά πρέπει να έχει μαριναριστεί όλη τη νύχτα, ώστε οι γεύσεις να διαποτίσουν το αρνί. Το σερβίρουμε με ένα ή δύο πιάτα λαχανικών και λίγο ρύζι.

20' προετοιμασία
1 ώρα και 30' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 50 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 6

Για τη μαρινάδα

Για την επικάλυψη αμυγδάλου

Διαδικασία

  1. Τσιµπάµε το κρέας παντού µε µια τσιµπίδα ώστε να το διαποτίσει η µαρινάδα.
  2. Για να φτιάξουµε τη µαρινάδα, αλέθουµε τους σπόρους του κάρδαµου µέχρι να γίνουν λεπτή σκόνη, χρησιµοποιώντας µύλο µπαχαρικών ή πολυκόφτη. Ψιλοκόβουµε το κρεµµύδι, το σκόρδο, το τζίντζερ και τα τσίλι µέχρι να γίνουν πολτός, χρησιµοποιώντας µπλέντερ ή πολυκόφτη. Τα αναµειγνύουµε µε τους τριµµένους σπόρους του κάρδαµου, το κύµινο και τα γαρίφαλα. Προσθέτουµε τον χυµό λεµονιού και το γιαούρτι και ανακατεύουµε καλά.
  3. Χρησιµοποιώντας τη µισή µαρινάδα, καλύπτουµε εντελώς το αρνί. Σκεπάζουµε µε πλαστική µεµβράνη και το αφήνουµε να µαριναριστεί στο ψυγείο όλο το βράδυ. Σκεπάζουµε την υπόλοιπη µαρινάδα και τη βάζουµε στο ψυγείο µέχρι να την ξαναχρειαστούµε.
  4. Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 190°C. Ψιλοκόβουµε τα αµύγδαλα σε έναν πολυκόφτη. Ανακατεύουµε τη µαρινάδα που έχουµε κρατήσει µε τα τριµµένα αµύγδαλα, τη ζάχαρη και το γιαούρτι. Καλύπτουµε όλο το αρνί µε το µείγµα, ειδικά στο επάνω µέρος και στα πλάγια. Μεταφέρουµε το αρνί σε ένα ρηχό ταψί και σκεπάζουµε χαλαρά µε λαδωµένο αλουµινόχαρτο. Ψήνουµε για 1 ώρα, αφαιρούµε το αλουµινόχαρτο και ψήνουµε για άλλα 30 λεπτά ή µέχρι να ψηθεί το αρνί και να σταθεροποιηθεί και να ροδίσει η επικάλυψη. ∆οκιµάζουµε το κρέας που βρίσκεται πιο κοντά στο κόκαλο για να δούµε αν έχει ψηθεί. Πιέζουµε προσεκτικά πάνω στο κρέας όση επικάλυψη αµυγδάλου έφυγε κατά τη διάρκεια του µαγειρέµατος.
  5. Για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσµα, κόβουµε το κρέας στο τραπέζι. Γαρνίρουµε µε φύλλα κόλιανδρου ή µαϊντανού. Σερβίρουµε βάζοντας πάνω σε κάθε µερίδα λίγη επικάλυψη αµυγδάλου.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών