ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑρνάκι γιουβέτσι με πιπεριές ΦλωρίνηςΑρνάκι γιουβέτσι με πιπεριές Φλωρίνης
30' προετοιμασία
2 ώρες και 15' μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες και 45'

Υλικά

Μερίδες: 4-5

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε αρνί με μακαρόνια μπλουμ στη γάστρα, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 200°C.
  2. Διαλέγουμε μια ευρύχωρη γάστρα ή ένα βαθύ ταψί. Στρώνουμε στον πάτο το κρεμμύδι, τα σκόρδα, τα καρότα, τις ντομάτες, τα κλωνάρια των φρέσκων μυρωδικών, τα κοτσάνια του μαϊντανού και τα φύλλα δάφνης. Περιχύνουμε με το κρασί.
  3. Αλείφουμε τα κομμάτια του αρνιού με τη μουστάρδα και τα τακτοποιούμε πάνω στα υλικά που έχουμε βάλει στο σκεύος.
  4. Αλατοπιπερώνουμε, περιχύνουμε με τον αραιωμένο πελτέ και το ελαιόλαδο και κλείνουμε τη γάστρα με το καπάκι της ή σκεπάζουμε το ταψί με λαδόκολλα.
  5. Ψήνουμε για 2 ώρες, μέχρι να μαλακώσει καλά το αρνί.
  6. Βγάζουμε για λίγο το σκεύος από τον φούρνο, προσθέτουμε 1 λίτρο καυτό νερό και τα μακαρόνια.
  7. Σκορπίζουμε τα κομμάτια του βουτύρου και περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού.
  8. Σκεπάζουμε ξανά το σκεύος και ψήνουμε για άλλα 10-15 λεπτά, μέχρι να γίνουν τα μακαρόνια και να απορροφήσουν τα περισσότερα υγρά. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό, πασπαλισμένο με το τριμμένο ανθότυρο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 210.

Άρθρα και Συνταγές με Αρνί

Άρθρα και Συνταγές με Ζυμαρικά

Άρθρα και Συνταγές με Κρασί

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών