Η εκδοχή της Ντίνας Νικολάου για αρνίσια κεμπάπ που θα σας κερδίσουν με το άρωμα και τη γεύση τους.

2 ώρες και 30' προετοιμασία
13' μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες και 43 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: περίπου 18 κεμπάπ

Για τα κεμπάπ

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Κεμπάπ: Σε ένα βαθύ μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά για τα κεμπάπ και με βρεγμένες τις παλάμες μας (για να μην κολλάει ο κιμάς) ζυμώνουμε πολύ καλά, για περίπου 6 - 8 λεπτά, μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές και αφράτο μείγμα. Κάθε τόσο βουτάμε τις παλάμες μας σε νερό και συνεχίζουμε το ζύμωμα. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο, για περίπου 1 - 2 ώρες, μέχρι να σφίξει. Προθερμαίνουμε το φούρνο στη λειτουργία του γκριλ.
  2. Λαδώνουμε ελαφρώς τις παλάμες μας και πλάθουμε το μείγμα σε στενόμακρα κεμπάπ, με πάχος περίπου 2 εκ. και μήκος περίπου 12 εκ. Λαδώνουμε τη σχάρα του φούρνου και τη βάζουμε στην ψηλότερη θέση, κάτω από το γκριλ. Σε χαμηλότερη θέση βάζουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λίγο νερό, ώστε να στάζουν εκεί τα λίπη και να μη λερώσουν το φούρνο. Βάζουμε στη σχάρα τα κεμπάπ και ψήνουμε για περίπου 13 - 15 λεπτά, γυρίζοντάς τα περίπου κάθε 3 λεπτά, μέχρι να ψηθούν από όλες τις πλευρές.
  3. Σερβίρισμα: Λαδώνουμε ελαφρώς με ένα πινέλο τις πίτες και τις ψήνουμε στο γκρίλ για περίπου 1 λεπτό από κάθε πλευρά. Τις βγάζουμε, απλώνουμε από πάνω μια αρωματική γιαουρτόσαλτσα (βλ. Μεταποιήσεις), ντομάτα, κρεμμύδι, μαρούλι, δυόσμο και τα κεμπάπ. Πασπαλίζουμε με πάπρικα και σερβίρουμε.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών