20'
προετοιμασία
15' μαγείρεμα
2 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 35'
Υλικά
Τεμάχια: περίπου 18Για τα κεμπάπ
Για το σερβίρισμα
Διαδικασία
Κεμπάπ
- Σε ένα βαθύ μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά για τα κεμπάπ και με βρεγμένες τις παλάμες μας (για να μην κολλάει ο κιμάς) ζυμώνουμε πολύ καλά, για περίπου 6 - 8 λεπτά, μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές και αφράτο μείγμα.
- Κάθε τόσο βουτάμε τις παλάμες μας σε νερό και συνεχίζουμε το ζύμωμα.
- Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο, για περίπου 1 - 2 ώρες, μέχρι να σφίξει.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στη λειτουργία του γκριλ.
- Λαδώνουμε ελαφρώς τις παλάμες μας και πλάθουμε το μείγμα σε στενόμακρα κεμπάπ, με πάχος περίπου 2 εκ. και μήκος περίπου 12 εκ.
- Λαδώνουμε τη σχάρα του φούρνου και τη βάζουμε στην ψηλότερη θέση, κάτω από το γκριλ.
- Σε χαμηλότερη θέση βάζουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λίγο νερό, ώστε να στάζουν εκεί τα λίπη και να μη λερώσουν το φούρνο.
- Βάζουμε στη σχάρα τα κεμπάπ και ψήνουμε για περίπου 13 - 15 λεπτά, γυρίζοντάς τα περίπου κάθε 3 λεπτά, μέχρι να ψηθούν από όλες τις πλευρές.
Σερβίρισμα
- Λαδώνουμε ελαφρώς με ένα πινέλο τις πίτες και τις ψήνουμε στο γκρίλ για περίπου 1 λεπτό από κάθε πλευρά.
- Τις βγάζουμε, απλώνουμε από πάνω μια αρωματική γιαουρτόσαλτσα ντομάτα, κρεμμύδι, μαρούλι, δυόσμο και τα κεμπάπ.
- Πασπαλίζουμε με πάπρικα και σερβίρουμε.