10'
προετοιμασία
20' μαγείρεμα
2 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 30'
Υλικά
Τεμάχια: 4
Για τη σάλτσαμε χαρίσα και ντομάτα
Διαδικασία
- Μουλιάζουµε οχτώ καλαµάκια σε νερό για 2 ώρες ή χρησιµοποιούµε µεταλλικά σουβλάκια.
- Βάζουµε το αρνί σε ένα µπολ.
- Προσθέτουµε το κρεµµύδι, την πάπρικα, το κύµινο, τον µαϊντανό, το ελαιόλαδο και φρεσκοτριµµένο µαύρο πιπέρι.
- Ανακατεύουµε καλά για να καλύψουµε το αρνί µε τη µαρινάδα, στη συνέχεια σκεπάζουµε µε µεµβράνη και το αφήνουµε στο ψυγείο να µαριναριστεί για τουλάχιστον 2 ώρες.
Για τη σάλτσα µε χαρίσα και ντοµάτα
- Σε µια κατσαρόλα ζεσταίνουµε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουµε το κρεµµύδι για 2 λεπτά ή µέχρι να ροδίσει ελαφρώς.
- Προσθέτουµε ανακατεύοντας τη χαρίσα ή το πιπέρι καγιέν και στη συνέχεια την τριµµένη ντοµάτα, τη ζάχαρη και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
- Σκεπάζουµε, χαµηλώνουµε τη φωτιά και σιγοβράζουµε για 10 λεπτά ή µέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα.
- Αφαιρούµε το καπάκι και σιγοβράζουµε για 4 λεπτά ακόµα ή µέχρι η σάλτσα να γίνει πηχτή σαν πολτός.
- Τη µεταφέρουµε σε ένα µπολ.
- Περνάµε τους κύβους του αρνιού στα σουβλάκια, αφήνοντας µικρό κενό ανάµεσά τους.
- Ψήνουµε τα κεµπάπ στα κάρβουνα για 5-6 λεπτά.
- Ανά διαστήµατα τα γυρίζουµε και τα αλείφουµε µε τη µαρινάδα.
- Εναλλακτικά, τα ψήνουµε σε µια γκριλιέρα ή στο γκριλ του φούρνου(επάνω αντίσταση).
- Βγάζουµε το κρέας από τα καλαµάκια, το βάζουµε στο ψωµάκι ή σε πίτα, προσθέτουµε σάλτσα και σερβίρουµε.