![Το νέο γιουβέτσι (με μαριναρισμένο και σιγοψημένο αρνί γάλακτος, μυρωδικά, μπαχαρικά και κασέρι)](https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2024/04/to-ne-o-gioyve-tsi-me-marinarisme-no-kai-sigopsime-no-arni-ga-laktos-myrodika-mpacharika-kai-kase-ri_gastronomos-420x560.jpg?v=1713977941)
10 ώρες
προετοιμασία
10' μαγείρεμα
3 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 13 ώρες και 10'
Υλικά
Μερίδες: 4Για τη μαρινάδα
Διαδικασία
- Για τα παϊδάκια, ξεκινάμε και με ένα πινέλο απομακρύνουμε τυχόν κόκαλα.
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας σε ένα σκεύος και βάζουμε εκεί και τα παϊδάκια.
- Τους κάνουμε ένα καλό μασάζ με τη μαρινάδα και τα αφήνουμε έτσι για 2-3 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου. Βγάζουμε τα παϊδάκια από τη μαρινάδα, τα αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο και το ελαιόλαδο και τα αλατοπιπερώνουμε.
- Εφαρμόζουμε κάτω από τη σχάρα το μεγάλο ταψί του φούρνου, ώστε να μαζεύει ό,τι υγρά και λίπη στάζουν.
- Απλώνουμε τα παϊδάκια στη σχάρα και ψήνουμε στους 220°C στον αέρα, για 5-10 λεπτά, ανάλογα με το πόσο καλά ψημένα τα θέλουμε.
- Σερβίρουμε τα παϊδάκια με τυρί ξύγαλο και πατάτες τηγανητές.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 205.