ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠαϊδάκια μαριναρισμένα σε μουστάρδα και κρασίΠαϊδάκια μαριναρισμένα σε μουστάρδα και κρασί
10 ώρες προετοιμασία
10' μαγείρεμα
3 ώρες αναμονή
Σύνολο: 13 ώρες και 10'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τη μαρινάδα

Διαδικασία

  1. Για τα παϊδάκια, ξεκινάμε και με ένα πινέλο απομακρύνουμε τυχόν κόκαλα.
  2. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας σε ένα σκεύος και βάζουμε εκεί και τα παϊδάκια.
  3. Τους κάνουμε ένα καλό μασάζ με τη μαρινάδα και τα αφήνουμε έτσι για 2-3 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου. Βγάζουμε τα παϊδάκια από τη μαρινάδα, τα αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο και το ελαιόλαδο και τα αλατοπιπερώνουμε.
  4. Εφαρμόζουμε κάτω από τη σχάρα το μεγάλο ταψί του φούρνου, ώστε να μαζεύει ό,τι υγρά και λίπη στάζουν.
  5. Απλώνουμε τα παϊδάκια στη σχάρα και ψήνουμε στους 220°C στον αέρα, για 5-10 λεπτά, ανάλογα με το πόσο καλά ψημένα τα θέλουμε.
  6. Σερβίρουμε τα παϊδάκια με τυρί ξύγαλο και πατάτες τηγανητές.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 205.

Άρθρα και Συνταγές με Αρνί

Άρθρα και Συνταγές με Γαλακτοκομικά

Άρθρα και Συνταγές με Κατσίκι

Άρθρα και Συνταγές με Κρέας

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών