15' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
2 ώρες αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 55'

Υλικά

Μερίδες: 12-16 τεμάχια

Για την πικάντικη σάλτσα ντομάτας

Διαδικασία

Κεφτέδες:

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια και ζυμώνουμε για 4-5 λεπτά. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες, να σφίξει το μείγμα, ώστε να μπορέσουμε να το πλάσουμε.
  2. Πλάθουμε στρογγυλούς κεφτέδες, σαν χοντρά καρύδια.
  3. Ζεσταίνουμε περίπου 3 εκ. ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, σε δυνατή φωτιά. Μόλις το λάδι κάψει, τηγανίζουμε τους κεφτέδες σε δόσεις, χωρίς να τους αλευρώσουμε, για 2-3 λεπτά περίπου η κάθε δόση, γυρίζοντάς τους τακτικά, για να ροδίσουν ομοιόμορφα.
  4. Βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τους στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Σάλτσα

  1. Παράλληλα, σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το σκόρδο για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Ρίχνουμε τις ντομάτες, τα μπαχαρικά και 400 ml νερό. Αφήνουμε να πάρει μία βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  3. Ρίχνουμε τους κεφτέδες, σείουμε την κατσαρόλα ώστε να καλυφθούν από τη σάλτσα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 6-8 λεπτά.
  4. Σπάμε προσεκτικά τα αυγά σε μάτια, μέσα στη σάλτσα, και σκεπάζουμε με το καπάκι.Μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να σφίξει το ασπράδι και ο κρόκος να γίνει μελάτος.
  5. Αποσύρουμε από τη φωτιά, πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο και τα φρέσκα μυρωδικά και σερβίρουμε τους αρνίσιους κεφτέδες με πικάντικη σάλτσα ντομάτας και αυγά.

Ένα δροσερό ροζέ από Ξινόμαυρο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 172.

Άρθρα και Συνταγές με Αρνίσιος κιμάς

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών