Μια απλή ντοματόσουπα αρωματίζεται με ινδικά μπαχαρικά και γίνεται πεντανόστιμη. Αντί για φύλλα κόλιανδρου, μπορούμε να γαρνίρουμε με φύλλα μαϊντανού.

5' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 45 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 2

Διαδικασία

  1. Ζεσταίνουµε το λάδι σε χαµηλή φωτιά σε µια κατσαρόλα και σοτάρουµε το κρεµµύδι, τη δάφνη, την κανέλα και τους κόκκους πιπεριού για 2-3 λεπτά ή µέχρι να µαλακώσει το κρεµµύδι. Προσθέτουµε το κύµινο, το γκαράµ µασάλα και τις ντοµάτες. Προσθέτουµε τη ζάχαρη και τον ζωµό και τα αφήνουµε να πάρουν βράση. Χαµηλώνουµε τη φωτιά και σιγοβράζουµε για 30 λεπτά.
  2. Σουρώνουµε τη σούπα, πιέζοντας µε τη ράχη ενός µεταλλικού κουταλιού τα στερεά, για να βγάλουν όσο το δυνατόν περισσότερα υγρά. Πετάµε ό,τι έχει αποµείνει στο σουρωτήρι. Ξαναζεσταίνουµε τη σούπα, προσθέτουµε αλάτι και γαρνίρουµε µε τα φρέσκα φύλλα ή τον τριµµένο κόλιανδρο πριν από το σερβίρισµα.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών