ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΝτοματόσουπα πικάντικηΝτοματόσουπα πικάντικη
10' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'

Υλικά

Μερίδες: 2

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε αρωματική ντοματόσουπα, αρχικά ζεσταίνουµε, σε µια κατσαρόλα, το λάδι σε χαµηλή φωτιά.
  2. Στη συνέχεια, σοτάρουµε το κρεµµύδι, τη δάφνη, την κανέλα και τους κόκκους πιπεριού για 2-3 λεπτά ή µέχρι να µαλακώσει το κρεµµύδι.
  3. Προσθέτουµε το κύµινο, το γκαράµ µασάλα, τις ντοµάτες, τη ζάχαρη και τον ζωµό.
  4. Αφήνουµε να πάρουν βράση και χαµηλώνουµε τη φωτιά και σιγοβράζουµε για 30 λεπτά.
  5. Σουρώνουµε τη σούπα, πιέζοντας µε τη ράχη ενός µεταλλικού κουταλιού τα στερεά, για να βγάλουν όσο το δυνατόν περισσότερα υγρά.
  6. Πετάµε ό,τι έχει αποµείνει στο σουρωτήρι.
  7. Ξαναζεσταίνουµε τη σούπα και προσθέτουµε αλάτι.
  8. Γαρνίρουµε, τη ντοματόσουπα, µε τα φρέσκα φύλλα ή τον τριµµένο κόλιανδρο πριν από το σερβίρισµα.

Μυστικά

Αντί για φύλλα κόλιανδρου, μπορούμε να γαρνίρουμε με φύλλα μαϊντανού.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύθηκε στις συλλεκτικές εκδόσεις του Γαστρονόμου «Κουζίνες του κόσμου: Ινδία».

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών