10'
προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'
Υλικά
Μερίδες: 2Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε αρωματική ντοματόσουπα, αρχικά ζεσταίνουµε, σε µια κατσαρόλα, το λάδι σε χαµηλή φωτιά.
- Στη συνέχεια, σοτάρουµε το κρεµµύδι, τη δάφνη, την κανέλα και τους κόκκους πιπεριού για 2-3 λεπτά ή µέχρι να µαλακώσει το κρεµµύδι.
- Προσθέτουµε το κύµινο, το γκαράµ µασάλα, τις ντοµάτες, τη ζάχαρη και τον ζωµό.
- Αφήνουµε να πάρουν βράση και χαµηλώνουµε τη φωτιά και σιγοβράζουµε για 30 λεπτά.
- Σουρώνουµε τη σούπα, πιέζοντας µε τη ράχη ενός µεταλλικού κουταλιού τα στερεά, για να βγάλουν όσο το δυνατόν περισσότερα υγρά.
- Πετάµε ό,τι έχει αποµείνει στο σουρωτήρι.
- Ξαναζεσταίνουµε τη σούπα και προσθέτουµε αλάτι.
- Γαρνίρουµε, τη ντοματόσουπα, µε τα φρέσκα φύλλα ή τον τριµµένο κόλιανδρο πριν από το σερβίρισµα.
Μυστικά
Αντί για φύλλα κόλιανδρου, μπορούμε να γαρνίρουμε με φύλλα μαϊντανού.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύθηκε στις συλλεκτικές εκδόσεις του Γαστρονόμου «Κουζίνες του κόσμου: Ινδία».