ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠικάντικη ντοματόσουπα βελουτέ με ρεβιθάλευρο και μπαχαρικάΝτοματόσουπα πικάντικη αφρικανική / Σέρο (Shero)
5' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 15'

Υλικά

Μερίδες: 2

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τη ντοματόσουπα ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 200° C.
  2. Κόβουμε τις ντομάτες στη μέση και τις βάζουμε σε ένα ταψί με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω. Τις αλείφουμε με το ελαιόλαδο και τις ψήνουμε για 10 λεπτά.
  3. Αποσύρουμε από τον φούρνο και πολτοποιούμε στο μπλέντερ τις ντομάτες μαζί με το ζωμό λαχανικών (ή το νερό), τη σάλτσα χαρίσα (ή το τσίλι ή το μπούκοβο) μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.
  4. Πασπαλίζουμε με το βασιλικό και το αλάτι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε. Συνοδεύουμε με: τυρί και ψωμί.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών