5'
προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 15'
Υλικά
Μερίδες: 2Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τη ντοματόσουπα ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 200° C.
- Κόβουμε τις ντομάτες στη μέση και τις βάζουμε σε ένα ταψί με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω. Τις αλείφουμε με το ελαιόλαδο και τις ψήνουμε για 10 λεπτά.
- Αποσύρουμε από τον φούρνο και πολτοποιούμε στο μπλέντερ τις ντομάτες μαζί με το ζωμό λαχανικών (ή το νερό), τη σάλτσα χαρίσα (ή το τσίλι ή το μπούκοβο) μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.
- Πασπαλίζουμε με το βασιλικό και το αλάτι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε. Συνοδεύουμε με: τυρί και ψωμί.