ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤάρτα με ουζάτες αγκινάρες, δυόσμο και μυζήθραΤάρτα με ουζάτες αγκινάρες, δυόσμο και μυζήθρα
30' προετοιμασία
50' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 20'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε αγκινάρες γεμιστές με Καρολίνα Σερρών, αρχικά ανακατεύουμε, σε ένα μπολ, τα φρέσκα και τα ξερά κρεμμύδια με το ρύζι, τον άνηθο, τον δυόσμο, τον λεμονοχυμό, τη ζάχαρη και το αλατοπίπερο.
  2. Γεμίζουμε με το μείγμα τις αγκινάρες.
  3. Στη συνέχεια, τις τακτοποιούμε στην πιο φαρδιά μας κατσαρόλα, ώστε να τις χωράει στριμωχτά, σε μία στρώση.
  4. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.
  5. Ρίχνουμε τόσο νερό ώστε να καλύπτει μόνο τις αγκινάρες και όχι το ρύζι. (Το ρίχνουμε λίγο λίγο σε μια άκρη της κατσαρόλας).
  6. Τις καλύπτουμε με λαδόκολλα και τις σκεπάζουμε με ένα πιάτο ώστε να μην κουνηθούν και αδειάσουν κατά το μαγείρεμα.
  7. Mαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 45-50 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι αγκινάρες και το ρύζι να φουσκώσει και το φαγητό να μείνει με το λάδι του.
  8. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  9. Αφήνουμε λίγο τις γεμιστές αγκινάρες να κρυώσουν και να γίνουν χλιαρές και σερβίρουμε.

Μυστικά

Μην τσιγκουνευτείτε το ξερό κρεμμύδι. Όσο περισσότερο, τόσο καλύτερη και γλυκύτερη η γεύση. Προσοχή στο νερό, δεν το ρίχνουμε άτσαλα πάνω στις αγκινάρες με το ρύζι, αλλά λίγο λίγο να «γλείφει» το τοίχωμα της κατσαρόλας. Έτσι το ρύζι γίνεται όπως στον ατμό, μαλακό και αφράτο, χωρίς να κολλάει.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 130.

Άρθρα και Συνταγές με Αγκινάρες

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές με Ρύζι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών