Τα μύδια μπαίνουν με τα λαχανικά και την τριμμένη ντομάτα σε φαρδιά κατσαρόλα. Μόλις είναι έτοιμα, τα πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και έχουμε έναν πρώτης τάξεως μεζέ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜύδια σοτέ με κουρκουμά «Πλακί κάνουμε και με σκέτα φασόλια ή και με μύδια μαζί με φασόλια», λέει η Πολίτισσα Ρέα Μπούρτζη, που μας έδωσε τη συνταγή. Στο Φερίκιοϊ, δυο χιλιόμετρα από την πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης, επί δύο μέρες μας μαγείρευε μύδια με διάφορους τρόπους: από μυδοπίπλαφο και τηγανητά μέχρι ντολμά και σαλμά.
30'
προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 55'
Υλικά
Μερίδες: 4-6
Διαδικασία
Για τα μύδια πλακί, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε φαρδιά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τα καρότα για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Ρίχνουμε τα μύδια και το αλατοπίπερο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε την ντομάτα, το σέλινο, την πατάτα και ανακατεύουμε απαλά.
Ρίχνουμε λίγο νερό (περίπου 100 ml) και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν όλα τα υλικά.
Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 218.