ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜύδια γεμιστά με πλιγούριΜύδια γεμιστά με πλιγούριΟ δρόμος των μπαχαρικών, η Ευριπίδου, είναι εκεί δίπλα κι έτσι στο Της Θεάτρου το Στέκι έχουν άμεση πρόσβαση σε φρεσκοτριμμένο κουρκουμά. Για αυτό το πιάτο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φρέσκα μύδια ή ακόμα και καλής ποιότητας μυδόψιχα κατεψυγμένη.

10' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 25'

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Για τα μύδια σοτέ με κουρκουμά ξεκινάμε και ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα φαρδύ και βαθύ σκεύος και σοτάρουμε τα σκόρδα και την πιπεριά για 2 λεπτά, ίσα να μαραθούν και να μυρίσουν.
  2. Ρίχνουμε τα μύδια, ανακατεύουμε, σκεπάζουμε και ψήνουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα από τα υγρά που θα βγάλουν και να ανοίξουν τα μύδια (όσα δεν ανοίξουν τα πετάμε).
  3. Αν βάλουμε ψίχα, τη μαγειρεύουμε λιγότερο.
  4. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το μπούκοβο, τον κουρκουμά και αλατοπίπερο.
  5. Αφού πάρουν μια δυο βράσεις, προσθέτουμε τον χυμό του λεμονιού και πασπαλίζουμε με το αλεύρι.
  6. Αφήνουμε να πάρουν άλλη μία βράση και να δέσει η σάλτσα.
  7. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε με τον μαϊντανό.

Στο ποτήρι μας : Ένα ασύρτικο ή Sauvignon blanc.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 167.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών