ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑνθόγαλο με αυγάΑνθόγαλο με αυγά
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 15'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τα αυγά φούρνου με έτοιμη σάλτσα ντομάταs, σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι,τη πράσινη πιπεριά κέρατο και λίγο καυτερό ή γλυκό μπούκοβο για 2 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε την έτοιμη σάλτσα ντομάτας, τη ζάχαρη, το αλάτι και το κύμινο.
  3. Ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 3 - 4 λεπτά.
  4. Μέσα σε μια βαθιά κουτάλα για σούπα σπάμε ένα μεγάλο αυγό.
  5. Με τη βοήθεια μιας σπάτουλας δημιουργούμε ένα κενό ανάμεσα στη σάλτσα και ρίχνουμε μέσα το αυγό.
  6. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλες 3 φορές.
  7. Σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε τα αυγά να μαγειρευτούν σε σιγανή φωτιά για 4 - 5 λεπτά.
  8. Πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο, αν μας βρίσκεται.
  9. Σερβίρουμε τα αυγά με τη σάλτσα τους, γιαούρτι και αραβικές πίτες ή ψωμί.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 115.

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών