10' προετοιμασία
13' μαγείρεμα
Σύνολο: 23 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Σε μια μέτρια κατσαρόλα ρίχνουμε τα αυγά και νερό τόσο που να τα καλύπτει και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 8 – 10 λεπτά, ή μέχρι να βράσουν και να είναι σφιχτά.
  2. Τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν, τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε εγκάρσια στη μέση. 
  3. Αδειάζουμε τους κρόκους στον πολυκόφτη και απλώνουμε τα ασπράδια σε πιατέλα.
  4. Σε ένα μικρό τηγάνι σοτάρουμε το μπέικον σε δυνατή φωτιά, χωρίς άλλη λιπαρή ουσία, για περίπου 2 – 3 λεπτά, μέχρι να γίνει τραγανό. Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν τα περιττά λάδια.
  5. Ρίχνουμε στους κρόκους τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, αλατοπίπερο και το μπέικον και τα χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια λεία κρέμα.
  6. Γεμίζουμε με την κρέμα, με ένα κουτάλι ή με το κορνέ, τα ασπράδια.
  7. Σκορπίζουμε το σχοινόπρασο, πασπαλίζουμε με την πάπρικα και σερβίρουμε.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών