10' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 25'

Υλικά

Μερίδες: 2

Διαδικασία

  1. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για περίπου 3 - 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει λίγο.
  2. Ρίχνουμε τον πελτέ και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου άλλα 1 - 2 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.
  3. Ρίχνουμε 4 κουτ.σούπας νερό, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε για περίπου 1 - 2 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί.
  4. Σπάμε ένα-ένα τα αυγά στο τηγάνι.
  5. Με ένα κουτάλι ρίχνουμε προσεκτικά το λάδι από τη σάλτσα πάνω στον κρόκο και τα αφήνουμε να τηγανιστούν για περίπου 1/2 - 1 λεπτό.
  6. Σκεπάζουμε με ένα καπάκι και αφήνουμε τα αυγά «μάτια» πάνω στη σβηστή φωτιά μέχρι να γίνουν, για περίπου 2 λεπτά, ανάλογα με το πόσο σφιχτά τα θέλουμε.
  7. Πασπαλίζουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Μια δροσερή, νόστιμη μπίρα red ale θα συμπλήρωνε τη γευστική πανδαισία.

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών