10' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 25 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 2

Διαδικασία

  1. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για περίπου 3 - 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει λίγο.
  2. Ρίχνουμε τον πελτέ και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου άλλα 1 - 2 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.
  3. Ρίχνουμε 4 κουτ.σούπας νερό, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε για περίπου 1 - 2 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί.
  4. Σπάμε ένα-ένα τα αυγά στο τηγάνι.
  5. Με ένα κουτάλι ρίχνουμε προσεκτικά το λάδι από τη σάλτσα πάνω στον κρόκο και τα αφήνουμε να τηγανιστούν για περίπου 1/2 - 1 λεπτό.
  6. Σκεπάζουμε με ένα καπάκι και αφήνουμε τα αυγά «μάτια» πάνω στη σβηστή φωτιά μέχρι να γίνουν, για περίπου 2 λεπτά, ανάλογα με το πόσο σφιχτά τα θέλουμε.
  7. Πασπαλίζουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Μια δροσερή, νόστιμη μπίρα red ale θα συμπλήρωνε τη γευστική πανδαισία.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών