10'
προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 25'
Υλικά
Μερίδες: 2Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τα αυγά μάτια με σάλτσα ντομάτας σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για περίπου 3 - 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει λίγο.
- Ρίχνουμε τον πελτέ και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου άλλα 1 - 2 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.
- Ρίχνουμε 4 κουτ.σούπας νερό, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε για περίπου 1 - 2 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί.
- Σπάμε ένα-ένα τα αυγά στο τηγάνι.
- Με ένα κουτάλι ρίχνουμε προσεκτικά το λάδι από τη σάλτσα πάνω στον κρόκο και τα αφήνουμε να τηγανιστούν για περίπου 1/2 - 1 λεπτό.
- Σκεπάζουμε με ένα καπάκι και αφήνουμε τα αυγά «μάτια» πάνω στη σβηστή φωτιά μέχρι να γίνουν, για περίπου 2 λεπτά, ανάλογα με το πόσο σφιχτά τα θέλουμε.
- Πασπαλίζουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Μια δροσερή, νόστιμη μπίρα red ale θα συμπλήρωνε τη γευστική πανδαισία.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 209.