ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΦριτάτα με έτοιμα βρασμένα παντζάρια και φέταΦριτάτα με έτοιμα βρασμένα παντζάρια και φέτα
15' προετοιμασία
12' μαγείρεμα
Σύνολο: 27'

Υλικά

Μερίδες: 2

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε αυγά μάτια σε σάλτσα μπολονέζ αρχικά βάζουμε το ελαιόλαδο με το σκόρδο σε ένα μεγάλο τηγάνι ή σε μια πλατιά ρηχή κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά.
  2. Οταν ζεσταθεί το λάδι, ρίχνουμε την ντομάτα και σοτάρουμε για περίπου 5 - 6 λεπτά, σε δυνατή φωτιά πάντα.
  3. Προσθέτουμε τη σάλτσα μπολονέζ, το δυόσμο ή το δεντρολίβανο, ανακατεύουμε να ζεσταθεί και σπάμε προσεκτικά τα αυγά πάνω από τον κιμά.
  4. Με μια ξύλινη σπάτουλα «σκαλίζουμε» προσεκτικά το ασπράδι με κυκλικές κινήσεις γύρω από τον κρόκο -χωρίς να τον σπάσουμε- ώστε να ανακατευτεί με τον κιμά και να ψηθεί.
  5. Κλείνουμε το μάτι της κουζίνας, όμως δεν αποσύρουμε το σκεύος.
  6. Σκεπάζουμε με ένα καπάκι και αφήνουμε στο ζεστό μάτι για 4 - 5 λεπτά ακόμη ή μέχρι να πήξουν οι κρόκοι.
  7. Σερβίρουμε με ζεστό ψωμί και πράσινη σαλάτα ή αγγουροσαλάτα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 50.

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Κιμάς

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών