ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑυγά μάτια με απάκι και δυόσμοΑυγά μάτια με απάκι και δυόσμο
40' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 20'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τα αυγά με μάραθα, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε φαρδιά κατσαρόλα το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι με τα σέσκουλα, τα μυρώνια και αλατοπίπερο για 3 - 4 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.
  2. Ρίχνουμε 150 ml νερό και σιγομαγειρεύουμε για 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα σκόρδα, το μάραθο, το σπανάκι και τον πελτέ, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά.
  4. Σπάμε τα αυγά ένα ένα και τα ρίχνουμε ανάμεσα στα χόρτα.
  5. Με ένα κουτάλι «βρέχουμε» τα αυγά με το λάδι από την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για περίπου 4 - 5 λεπτά, μέχρι να γίνει μελάτος ο κρόκος και να σφίξει το ασπράδι.
  6. Αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 120.

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Χόρτα / Μυρωδικά

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών