Ετοιμάζουμε ένα γρήγορο, απολαυστικό πρωϊνό με αυγά και παστουρμά και το συνοδεύουμε με χωριάτικο ψωμί και πράσινες ελιές Χαλκιδικής.
5'
προετοιμασία
5' τηγάνισμα
Σύνολο: 10'
Υλικά
Μερίδες: 2Διαδικασία
- Σε ένα τηγανάκι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τα αυγά μάτια για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να σφίξει το ασπράδι.
- Προσθέτουμε τον παστουρμά, σκεπάζουμε με ένα καπάκι και σβήνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε το τηγάνι στο ζεστό μάτι για περίπου άλλα 1-2 λεπτά, μέχρι να γίνει και ο κρόκος.
- Μοιράζουμε στα πιάτα, απλώνουμε την ντομάτα ομοιόμορφα, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 137.