ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜελάτα αυγά με κρέμα αβοκάντο και σπαράγγια, σε φέτες χαρουπόψωμουΑυγά μελάτα με κρέμα αβοκάντο και σπαράγγια, σε φέτες χαρουπόψωμου
15' προετοιμασία
17' μαγείρεμα
Σύνολο: 32'

Υλικά

Μερίδες: 4 μερίδες

Για τη σάλτσα

Διαδικασία

Αυγά ποσέ

  1. Για να φτιάξουμε αυγά ποσέ με αλευρόσαλτσα με πελτέ και σύγλινο, αρχικά, σε μια μέτρια κατσαρόλα, βάζουμε 5-6 εκ. νερό και βράζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να κοχλάσει έντονα το νερό.
  2. Σβήνουμε τη φωτιά και προσεκτικά, αλλά γρήγορα, σπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε όσο το δυνατόν πιο κοντά στην επιφάνεια του νερού.
  3. Σκεπάζουμε με καπάκι και αφήνουμε τα αυγά να μαγειρευτούν για περίπου 2-3 λεπτά ή μέχρι να σφίξει το ασπράδι τους.
  4. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας, να στεγνώσουν.
  5. Κόβουμε με ένα ψαλίδι τις «άτακτες» άκρες τους.

Σάλτσα

  1. Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να λιώσει.
  2. Ρίχνουμε το αλεύρι και το καβουρδίζουμε για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρώς, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα.
  3. Προσθέτουμε τον πελτέ και το μυρωδικό και ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθεί.
  4. Ρίχνουμε σταδιακά το γάλα, συνεχίζοντας το ανακάτεμα για να μη δημιουργηθούν σβόλοι, και μαγειρεύουμε για άλλα 3-4 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα.

Σερβίρισμα

  1. Ψήνουμε το ψωμί στο γκριλ για περίπου 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσει, και το μοιράζουμε στα πιάτα.
  2. Σε ένα μικρό τηγάνι ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά το σύγλινο για περίπου 2-3 λεπτά, μέχρι να ζεσταθεί λίγο και να ροδίσει ελαφρώς, και το μοιράζουμε πάνω στο ψωμί.
  3. Από πάνω βάζουμε το αυγό ποσέ, αλατοπιπερώνουμε, περιχύνουμε με όση σάλτσα θέλουμε και σερβίρουμε τα αυγά ποσέ με αλευρόσαλτσα με πελτέ και σύγλινο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 196.

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Γάλα

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT