10'
προετοιμασία
4' μαγείρεμα
Σύνολο: 14'
Υλικά
Μερίδες: 1Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τα αυγά σκραμπλ με γάλα, ξεκινάμε χτυπώντας πολύ καλά τα αυγά, καλύτερα στο μίξερ, μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το γάλα και χτυπάμε πολύ καλά για 4-5 λεπτά. Θέλουμε να βάλουμε μέσα στο μείγμα όσο πιο πολύ αέρα μπορούμε, για να γίνει αφράτο. Αλατοπιπερώνουμε.
- Σε ένα μέτριο τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο σε δυνατή φωτιά μέχρι να λιώσει. Ρίχνουμε το μείγμα αυγών και χαμηλώνουμε αρκετά τη φωτιά. Δεν ανακατεύουμε. Περιμένουμε 1 λεπτό, μέχρι η βάση των αυγών να αρχίσει να πήζει. Με μια σπάτουλα διπλώνουμε τα αυγά από έξω προς τα μέσα.Επαναλαμβάνουμε μέχρι να ψηθούν τα αυγά, αλλά να μη στεγνώσουν.
- Βάζουμε τα αυγά σκραμπλ σε ζεστό πιάτο, όπου θα συνεχίσουν να ψήνονται για 1-2 λεπτά, πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 196.