ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑυγά μάτια με απάκι και δυόσμοΑυγά μάτια με απάκι και δυόσμο
10' προετοιμασία
4' μαγείρεμα
Σύνολο: 14'

Υλικά

Μερίδες: 1

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τα αυγά σκραμπλ με γάλα, ξεκινάμε χτυπώντας πολύ καλά τα αυγά, καλύτερα στο μίξερ, μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το γάλα και χτυπάμε πολύ καλά για 4-5 λεπτά. Θέλουμε να βάλουμε μέσα στο μείγμα όσο πιο πολύ αέρα μπορούμε, για να γίνει αφράτο. Αλατοπιπερώνουμε.
  2. Σε ένα μέτριο τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο σε δυνατή φωτιά μέχρι να λιώσει. Ρίχνουμε το μείγμα αυγών και χαμηλώνουμε αρκετά τη φωτιά. Δεν ανακατεύουμε. Περιμένουμε 1 λεπτό, μέχρι η βάση των αυγών να αρχίσει να πήζει. Με μια σπάτουλα διπλώνουμε τα αυγά από έξω προς τα μέσα.Επαναλαμβάνουμε μέχρι να ψηθούν τα αυγά, αλλά να μη στεγνώσουν.
  3. Βάζουμε τα αυγά σκραμπλ σε ζεστό πιάτο, όπου θα συνεχίσουν να ψήνονται για 1-2 λεπτά, πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 196.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT