Ένα από τα best sellers του χορτοφαγικού Roots είναι αυτό το μπέργκερ και ο Μάνος Γρηγορόπουλος μας έδωσε τη συνταγή.

15' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
1 ώρα αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 25'

Υλικά

Τεμάχια: 4

Για τα μπέργκερ

Για τη μαγιονέζα με κάππαρη

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

Μπέργκερ

  1. Μαρινάρουμε τα μανιτάρια στο μισό λάδι με το θυμάρι για 1 ώρα.
  2. Τα στραγγίζουμε και τα «ψήνουμε» σε τηγάνι ή σχαροτήγανο για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν, και τα ψιλοκόβουμε.
  3. Βάζουμε σε μπολ τα φασόλια και τα λιώνουμε με ένα πιρούνι, αφήνοντας και μερικά κομματάκια (δεν θέλουμε πουρέ).
  4. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, τα φρέσκα μυρωδικά, το κρεμμύδι, το τσίλι, τη μουστάρδα, το σκόρδο, τα μπαχαρικά, αλάτι και πιπέρι και ζυμώνουμε πολύ καλά.
  5. Ρίχνουμε το αλεύρι και τη φρυγανιά και ζυμώνουμε καλά.
  6. Πλάθουμε 4 μεγάλα μπιφτέκια και τα τηγανίζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι, με το υπόλοιπο λάδι, για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
  7. Τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.

Μαγιονέζα

  1. Ρίχνουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά εκτός από το λάδι και χτυπάμε με το μίξερ χειρός, προσθέτοντας σταδιακά το λάδι.
  2. Ρίχνουμε την κάππαρη και ανακατεύουμε.

Σερβίρισμα

  1. Κόβουμε στη μέση τα ψωμάκια, αλείφουμε τις βάσεις με μαγιονέζα και βάζουμε στα μισά από 1-2 φύλλα μαρούλι, κομμένα τοματίνια, από 1 μπιφτέκι και ροδέλες κρεμμυδιού.
  2. Σκεπάζουμε και σερβίρουμε το Veggie burger από φασόλια και μανιτάρια.

Στο ποτήρι μας ένα φρέσκο Merlot.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές με Φασόλια

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών