Ο Κρανιός FISH FROM GREECE ζει και αναπτύσσεται μέσα στην κρυστάλλινη ελληνική θάλασσα και είναι ψάρι υψηλής ποιότητας, προικισμένο με φίνα γεύση και απαλή υφή, με μεγάλη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, πολύ πλούσιο σε ω3.
30'
προετοιμασία
10' ψήσιμο
Σύνολο: 40'
Υλικά
Μερίδες: 4Για το σερβίρισμα
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε burgers από κρανιό με αβοκάντο σε ψωμάκι ολικής, αρχικά με τη βοήθεια δυο μαχαιριών ή στο μπλέντερ ψιλοκόβουμε τα φιλέτα κρανιού.
- Στη συνέχεια, βάζουμε σε μπολ τα ψιλοκομμένα φιλέτα κρανιού, το κορνφλάουρ, το ξύσμα λεμονιού, τον μαϊντανό και την κάππαρη, αλάτι και πιπέρι.
- Πλάθουμε τέσσερα μεγάλα ή οκτώ μικρότερα burgers και τα αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο.
- Ζεσταίνουμε ένα σχαροτήγανο.
- Έπειτα, λαδώνουμε τα burgers.
- Τα ψήνουμε για 4 – 5 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Αλείφουμε με μαγιονέζα τους πάτους στα ψωμάκια.
- Από πάνω βάζουμε φύλλα σαλάτας ή φύτρες και φετούλες αβοκάντο.
- Ραντίζουμε με λίγο λεμόνι και ακουμπάμε ένα burger.
- Σερβίρουμε, τα burgers από κρανιό με αβοκάντο σε ψωμάκι ολικής, με πατάτες τηγανητές ή chips.