Γλυκόπικρο και σοφιστικέ το ποτό μας, απόλαυση στο (πορτοκαλο)κόκκινο!

5' προετοιμασία
Σύνολο: 5 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: Για 1 ποτήρι

Διαδικασία

  1. Σε ένα ψηλό ή σε ένα χαμηλό αλλά φαρδύ ποτήρι με παγάκια βάζουμε το campari και το σιρόπι ζάχαρης και τα ανακατεύουμε. Συμπληρώνουμε με χυμό πορτοκαλιού και σόδα, μισό-μισό. Σερβίρουμε με μία φέτα πορτοκαλιού και μία φέτα λεμονιού ή λάιμ μέσα στο ποτήρι.
  2. Συμβουλές
  3. Αν δεν έχετε δοσομετρητή ή μεζούρα, υπολογίζετε ότι 1 κουτ. σούπας είναι περίπου 15 ml.
  4. Το σιρόπι* το φτιάχνουμε χτυπώντας στο μούλτι 1/2 φλιτζάνι νερό με 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Από την ποσότητα αυτή παίρνουμε όσο λέει η συνταγή και το υπόλοιπο το διατηρούμε για μελλοντική χρήση. Μπορούμε φυσικά να φτιάξουμε και μεγαλύτερη ποσότητα, φροντίζοντας η αναλογία νερού και ζάχαρης να είναι 1:1.
  5. Διαβάστε περισσότερα στο www.oinoxoos.net

Συνταγές για Κοκτέιλ

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών