ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚεντανέ λαδερά με πατάτεςΚεντανέ λαδερά με πατάτες
20' προετοιμασία
55' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 15'

Υλικά

Μερίδες: 4 - 6

Διαδικασία

  1. Για τις χάνδρες λαδερές, σε μια κατσαρόλα βράζουμε τις χάντρες σε άφθονο νερό, σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά, μέχρι να μισομαλακώσουν. Τις σουρώνουμε.
  2. Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε χαμηλή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
  3. Ρίχνουμε τις χάντρες, τις πιπεριές, την ντομάτα, αλατοπίπερο και ζεστό νερό τόσο ώστε να καλύψει τα υλικά.
  4. Σκεπάζουμε με το καπάκι την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε για 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια και να δέσει η σάλτσα.
  5. Σερβίρουμε τις χάνδρες σε θερμοκρασία δωματίου.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 159.

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Πιπεριές

Άρθρα και Συνταγές με Φασολάκια

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών