Δοκιμάστε πρώτοι, μια από τις συνταγές του Μανώλη Στήθου που θα βρείτε στον Γαστρονόμο Φεβρουαρίου, που κυκλοφορεί την Κυριακή 14/02 με την Καθημερινή!

35' προετοιμασία
3 ώρες και 30' αναμονή
Σύνολο: 4 ώρες και 5 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 8 - 10

Για τη βάση

Για την κρέμα τυριού

Διαδικασία

  1. Βάση: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα μπισκότα με το βούτυρο, μέχρι να φτιάξουμε ένα λασπώδες μείγμα. Τοποθετούμε ένα τσέρκι διαμέτρου 22 εκ. σε πιατέλα και αδειάζουμε εκεί το μείγμα της βάσης. Το πιέζουμε με την ανάποδη πλευρά ενός κουταλιού, μέχρι να απλωθεί ομοιόμορφα σε όλο τον πυθμένα. Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα.
  2. Κρέμα τυριού: Στον κάδο του μίξερ πάγκου χτυπάμε με το φτερό το τυρί κρέμα, την άχνη και τη βανίλια, σε μέτρια ταχύτητα, για 2-3 λεπτά, μέχρι τα υλικά να αφρατέψουν ελαφρώς. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι να δέσει η κρέμα και το μείγμα να γίνει αφράτο (χωρίς να το αφήσουμε όμως να σφίξει υπερβολικά, γιατί θα μπει στο ψυγείο και θα σφίξει εκεί).
  3. Συναρμολόγηση: Απλώνουμε το μείγμα στη βάση που φτιάξαμε στο τσέρκι, αφήνοντας ένα κενό περίπου 1½ εκ. από το χείλος του σκεύους. Βάζουμε το cheesecake στο ψυγείο για 2½-3 ώρες, μέχρι να σταθεροποιηθεί καλά η κρέμα. Βγάζουμε το cheesecake από το ψυγείο, απλώνουμε τη μαρμελάδα στην επιφάνειά του και το ξαναβάζουμε στο ψυγείο για λίγη ώρα, μέχρι να σφίξει και η μαρμελάδα. Αν θέλουμε, διακοσμούμε με φρέσκα φύλλα μέντας ή δυόσμου.
  4. ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΤΗΘΟΣ

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών