45' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
4 ώρες αναμονή
Σύνολο: 5 ώρες

Υλικά

Μερίδες: 8

Για την καραμέλα

Για τη βάση

Για την κρέμα

Διαδικασία

Καραμέλα

  1. Ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι με βαρύ πάτο τη ζάχαρη, το νερό και τη γλυκόζη.
  2. Τοποθετούμε στη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν όλα τα υλικά.
  3. Τα αφήνουμε να βράσουν και, όταν αποκτήσουν το χρώμα του κεχριμπαριού, αποσύρουμε από τη φωτιά.
  4. Ενσωματώνουμε, λίγο-λίγο και με μεγάλη προσοχή γιατί φουσκώνει το μείγμα και καίει πολύ, την κρέμα γάλακτος και μετά το βούτυρο, ανακατεύοντας έντονα με μια κουτάλα ή σπάτουλα ζαχαροπλαστικής (μαρίζ).
  5. Αφήνουμε την καραμέλα στην άκρη μέχρι να αποκτήσει θερμοκρασία δωματίου και ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα μέρη του γλυκού.

Βάση

  1. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το λιωμένο βούτυρο, τα μπισκότα και τα φουντούκια, χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι.
  2. Απλώνουμε το μείγμα στη βάση μίας φόρμας διαμέτρου 24 εκ. και ψήνουμε για 5 λεπτά, σε φούρνο προθερμασμένο στους 180°C.
  3. Ξεφουρνίζουμε, μοιράζουμε τη ζεστή βάση σε 8 χαμηλά ποτήρια και πιέζουμε ελαφρά. Αφήνουμε τις βάσεις να κρυώσουν.

Κρέμα

  1. Μουλιάζουμε τα φύλλα της ζελατίνης σε κρύο νερό, για 5-6 λεπτά, για να μαλακώσουν.
  2. Στο μεταξύ, χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τη ζάχαρη, τη βανίλια, την κρέμα γάλακτος και 100 γρ. από την καραμέλα (θα πρέπει να μας περισσέψει για το γαρνίρισμα) μέχρι να σταθεροποιηθούν.
  3. Στύβουμε τις ζελατίνες με τα χέρια και τις ανακατεύουμε στο ζεστό γάλα μέχρι να διαλυθούν.
  4. Ρίχνουμε σε ένα μπολ το τυρί με το γιαούρτι και τα ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.
  5. Τα προσθέτουμε στο μείγμα του μίξερ και συνεχίζουμε το χτύπημα στη μεσαία ταχύτητα.
  6. Ρίχνουμε και το γάλα με τις λιωμένες ζελατίνες και ανακατεύουμε.
  7. Μόλις ομογενοποιηθεί εντελώς το μείγμα, το μοιράζουμε στα ποτήρια πάνω από το μείγμα μπισκότου.
  8. Βάζουμε τα γλυκά στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.

Γαρνίρισμα

  1. Ζεσταίνουμε λίγο την καραμέλα που μας έχει περισσέψει στο φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να γίνει αρκετά ρευστή και καλύπτουμε την επιφάνεια των τσίζκεϊκ με αυτήν.

Μυστικά

Μπορούμε να φτιάξουμε αυτό το τσίζκεϊκ και σε φόρμα (με αποσπώμενο πάτο) διαμέτρου 24 εκ., ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, ψήνοντας πρώτα τη βάση και μόλις κρυώσει απλώνουμε από πάνω την κρέμα και περιχύνουμε με την καραμέλα που έχει περισσέψει.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών