ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣLight γιαουρτοζελέ με κομπόσταLight γιαουρτοζελέ με κομπόστα

187 Kcal/μερίδα

Εδώ χρησιμοποιούμε το γιαούρτι αντί για σαντιγί και σερβίρουμε με αυτό την πάβλοβα. Εκτός του ότι κερδίζουμε σε θερμίδες, δίνουμε στο γλυκό και μια ξινούτσικη φρεσκάδα που ταιριάζει πολύ σε ένα επιδόρπιο. Η διατροφολόγος Μαρία Μπίζιου μάς επισημαίνει ότι η πάβλοβα είναι πηγή πρωτεϊνών υψηλής βιολογικής αξίας, λόγω του ασπραδιού καθώς και των απαραίτητων αμινοξέων λευκίνης και ισολευκίνης που βοηθούν στη διατήρηση της καλής υγείας του εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος.

Διατροφικά σχόλια: Μαρία Μπίζιου, MSc Κλινική Διατροφολόγος

40' προετοιμασία
2 ώρες και 30' ψήσιμο
Σύνολο: 3 ώρες και 10'

Υλικά

Μερίδες: 10

Για τη μαρέγκα

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε την light πάβλοβα με γιαούρτι στον κάδο του μίξερ, με το σύρμα, χτυπάμε τα ασπράδια με την κρυσταλλική ζάχαρη πολύ καλά, μέχρι να σχηματιστεί μια αφράτη και γυαλιστερή μαρέγκα.
  2. Προσθέτουμε με ένα κόσκινο την άχνη και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ με μεγάλες κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω, για να μη χάσει τον όγκο της η μαρέγκα.
  3. Σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί αδειάζουμε τη μαρέγκα στο κέντρο και με ένα κουτάλι την απλώνουμε σε δίσκο διαμέτρου 22 εκ., φτιάχνοντας ένα βαθούλωμα σαν φωλιά στο κέντρο.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 90-100°C, στον αέρα για 2-2½ ώρες, μέχρι να ξεραθεί και να ψηθεί καλά η μαρέγκα.
  5. Θα πρέπει να μην έχει «δάκρυα» στην επιφάνειά της και να ξεκολλάει εύκολα από τη λαδόκολλα.
  6. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και όταν πρόκειται να σερβίρουμε, γεμίζουμε τη «φωλιά» στο κέντρο της με το γιαούρτι και γαρνίρουμε με τα φρέσκα ροδάκινα και τα φύλλα δυόσμου.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 219.

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Γιαούρτι

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών