Οι μέρες μετά το Πάσχα είναι πάντα «φτωχές» σε μαγειρικές ιδέες, σαν να εξαντλήσαμε όλη μας τη δημιουργικότητα στο τραπέζι της Λαμπρής. Και αν, όπως συνήθως, μαγειρέψαμε ένα κάρο φαγητά για τη σπουδαία εκείνη μέρα, η αμέσως επόμενη εβδομάδα μας βρίσκει να τρώμε ό,τι περίσσεψε από το αρνί, τα κόκκινα αυγά, τις πίτες και τους μεζέδες. Το ίδιο γίνεται και με τα τσουρέκια και τα κουλουράκια, που για άλλη μια χρονιά ζυμώσαμε με πάθος και πόσα να φάμε πια; Άσε που μας έφερε και η νονά, η μαμά και η θεία τα δικά τους και τώρα κινδυνεύουν να μείνουν στα αζήτητα. Το τσουρέκι έχει αρχίσει να στεγνώνει ήδη, κρίμα να μπαγιατέψει… Όχι, δεν θα αφήσουμε να συμβεί κάτι τέτοιο. Θα βρούμε τον τρόπο να το αξιοποιήσουμε και παράλληλα, θα βρούμε και την όρεξη να ξαναμπούμε στην κουζίνα! Τι θα φτιάξουμε;

  • Ένα εύκολο bread pudding με τσουρέκι αντί για ψωμί. Στρώνουμε φέτες από τσουρέκι σε ένα πυρέξ, μαζί με σταφίδες, τις σιροπιάζουμε με ένα μείγμα από γάλα και Arla Κρέμα Γάλακτος και ψήνουμε. Απορροφούν το γαλατένιο σιρόπι, καραμελώνουν και το γλυκό γίνεται σαν ένα ζουμερό και μεστό κέικ. Και για αποκορύφωμα, το σερβίρουμε με σος καραμέλας με ρούμι!
  • Ένα λαχταριστό, δροσερό τσίζκεϊκ με Arla cream cheese, Arla Κρέμα Γάλακτος πλήρη και βούτυρο Lurpak, με βάση από πασχαλινό κουλούρι, αντί για το κλασικό τριμμένο μπισκότο, και φράουλες μαγειρεμένες ελαφρώς με ζάχαρη και βανίλια.
  • Κι ένα διαφορετικό σαλάμι μωσαϊκό με πασχαλινά κουλούρια αντί για μπισκότα, καλυμμένα μέσα σε ένα νόστιμο σοκολατένιο μείγμα φτιαγμένο με Arla Κρέμα Γάλακτος πλήρη και βούτυρο Lurpak.

 

Άρθρα και Συνταγές με Βούτυρο

Άρθρα και Συνταγές με Γαλακτοκομικά

Άρθρα και Συνταγές με Κρέμα Γάλακτος

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών