20'
προετοιμασία
1 ώρα και 20' μαγείρεμα
30'
αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 10'
Υλικά
Τεμάχια: 4Για το λαδοπουρέ
Διαδικασία
- Βάζουμε σε ένα μπολ τον κιμά μαζί με όλα τα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα.
- Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να σφίξει και να μπορούμε να τον πλάσουμε εύκολα.
- Για το ψήσιμο των μπιφτεκιών, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C και καλύπτουμε ένα ρηχό ταψί με λαδόκολλα.
- Βγάζουμε το μείγμα του κιμά από το ψυγείο, βρέχουμε λίγο τα χέρια μας ώστε να μην κολλάει το μείγμα και το πλάθουμε σε 6 μεγάλα μπιφτέκια.
- Τα βάζουμε στο ταψί και ψήνουμε για 18 - 20 λεπτά στο μεσαίο ράφι του φούρνου, μέχρι να ροδίσουν καλά.
- Σερβίρουμε τα μπιφτέκια με πατάτες τηγανητές ή με λαδοπουρέ πιρουνάτο.
Για το λαδοπουρέ
- Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τις πατάτες για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσουν.
- Τις στραγγίζουμε, τις αφήνουμε να κρυώσουν, τόσο που να μπορούμε να τις πιάσουμε και, όσο είναι ακόμα ζεστές, τις ξεφλουδίζουμε και τις βάζουμε σ’ ένα βαθύ μπολ.
- Τις λιώνουμε με το πιρούνι σε χοντροθρυμματισμένο πουρέ, ρίχνοντας ταυτόχρονα το ελαιόλαδο
- Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Ολοκληρώστε τη γευστική απόλαυση με μια παγωμένη lager.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 125.