Ο μυρωδάτος πουρές αναδεικνύει τη γεύση της μαρινάδας του χοιρινού.

5' προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 30 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τη μαρινάδα

Για τον πουρέ σπανακιού

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Μαρινάρισμα:
  2. Σε ένα μέτριο, βαθύ ταψί βάζουμε όλα μαζί τα υλικά της μαρινάδας και ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε τις μπριζόλες, τις γυρίζουμε μερικές φορές για να βραχούν παντού και τις αφήνουμε να μαριναριστούν για 10 λεπτά.
  3. Ψήσιμο:
  4. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C. Λαδώνουμε ελαφρώς ένα μεγάλο ταψί και βάζουμε τις μπριζόλες, χωρίς να τις στραγγίξουμε από τη μαρινάδα τους, σε μονή στρώση. Τις αλατοπιπερώνουμε και από τις δύο πλευρές. Ψήνουμε τις μπριζόλες για περίπου 6 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν. Μοιράζουμε τις μπριζόλες στα πιάτα.
  5. Πουρές σπανακιού:
  6. Παράλληλα, σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σπανάκι με το κρεμμύδι, τον άνηθο, τα μυρώνια και αλατοπίπερο για περίπου 8 - 10 λεπτά, μέχρι να μαραθούν. Αδειάζουμε σε σουρωτήρι και τα στραγγίζουμε καλά από τα υγρά. Τα ρίχνουμε στον κάδο του πολυκόφτη που διαθέτουμε και χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν και να σχηματιστεί ένας λείος πουρές. Μοιράζουμε στα πιάτα με τις μπριζόλες, ρίχνουμε από 1 κουταλιά γιαούρτι, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με την πάπρικα και σερβίρουμε.
  7. Στο ποτήρι μας
  8. Ενα ώριμο Sauvignon Βlanc, περασμένο από βαρέλι.
  9. Συμβουλές
  10. Αν ο πουρές είναι πιο υδαρής από όσο θα θέλαμε, προσθέτουμε 1 πατάτα βρασμένη και πολτοποιημένη και ανακατεύουμε.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών