ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΧοιρινά σουβλάκια με βιετναμέζικη σάλτσα «nuoc-cham»Χοιρινά σουβλάκια με βιετναμέζικη σάλτσα «nuoc-cham»
5' προετοιμασία
25' ψήσιμο
8 ώρες αναμονή
Σύνολο: 8 ώρες και 30'

Υλικά

Τεμάχια: 8

Για τη μαρινάδα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τα χοιρινά σουβλάκια με πάπρικα, ξεκινάμε με τη μαρινάδα.
  2. Πολτοποιούμε στον πολυκόφτη το κρεμμύδι και τα σκόρδα και τα αδειάζουμε σε σκεύος που να χωράει τα σουβλάκια σε μία στρώση.
  3. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της μαρινάδας, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
  4. Βάζουμε τα σουβλάκια στο ταψί, τα γυρνάμε μερικές φορές για να καλυφθούν παντού με τη μαρινάδα και σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη. Βάζουμε στο ψυγείο για 8 ώρες.
  5. Προθερμαίνουμε το γκριλ σε δυνατή φωτιά.
  6. Αραδιάζουμε τα σουβλάκια σε καλά λαδωμένη σχάρα φούρνου. Την τοποθετούμε μια-δυο θέσεις κάτω από το γκριλ και στη βάση του φούρνου βάζουμε ένα ταψάκι με λίγο νερό, για να πέσουν εκεί ζουμάκια και λίπη και να μη λερώσουμε τον φούρνο.
  7. Ψήνουμε τα σουβλάκια για περίπου 25 λεπτά, με τακτικά γυρίσματα, μέχρι να ροδίσουν.
  8. Ελέγχουμε αν είναι έτοιμα κόβοντας στη μέση ένα κομμάτι: πρέπει να είναι εντελώς λευκό και αν το πιέσουμε να βγει διαυγές υγρό. Αν το ψαχνό ή το υγρό είναι ροζέ, συνεχίζουμε το ψήσιμο για λίγα λεπτά ακόμη.
  9. Τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 4-5 λεπτά και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 214.

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές με Χοιρινό

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών