ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΧοιρινές από κόντρα με σκόρδο και πάπρικεςΧοιρινές μπριζόλες από κόντρα με σκόρδο και πάπρικες
10' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε χοιρινές μπριζόλες με σάλτσα από φρέσκες ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης, αρχικά ζεσταίνουμε, σε πολύ δυνατή φωτιά μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα, χωρίς να προσθέσουμε λάδι, και ροδίζουμε τις λωρίδες από το χοιρινό για 2 λεπτά.
  2. Στην αρχή, το χοιρινό θα κολλήσει, αλλά, μόλις ψηθεί για 2 λεπτά, θα ξεκολλήσει.
  3. Γυρίζουμε τις λωρίδες και τις ροδίζουμε για άλλα 2 λεπτά από την άλλη πλευρά.
  4. Ρίχνουμε τις πιπεριές, ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
  5. Προσθέτουμε το ξίδι, το ελαιόλαδο και το σκόρδο.
  6. Χαμηλώνουμε τη φωτιά αρκετά και σιγομαγειρεύουμε για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν κάπως οι πιπεριές, ανακατεύοντας τακτικά.
  7. Προσθέτουμε τη ρίγανη ή το θυμάρι, αλάτι, την καυτερή πιπεριά (αν βάλουμε) και τις ντομάτες.
  8. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 10 - 15 λεπτά ή μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  9. Αν προτού ολοκληρωθεί το μαγείρεμα σωθούν τα υγρά, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.
  10. Μοιράζουμε το χοιρινό με τη σάλτσα στα πιάτα και συνοδεύουμε με ένα απλό πιλάφι ή με πατάτες τηγανητές ή με κουσκούς.

Ένα παλαιωμένο Αγιωργίτικο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 40.

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Πιπεριές

Άρθρα και Συνταγές με Χοιρινό

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT