ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΧοιρινές μπριζόλες με δεντρολίβανο και σπόρους μουστάρδαςΧοιρινές μπριζόλες με δεντρολίβανο και σπόρους μουστάρδας
20' προετοιμασία
20' ψήσιμο
6 ώρες αναμονή
Σύνολο: 6 ώρες και 40'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τις χοιρινές μπριζόλες στον φούρνο μαριναρισμένες σε πετιμέζι και ξύσματα εσπεριδοειδών, ξεκινάμε και σε ένα ταψάκι ανακατεύουμε τα ξύσματα, τον μαϊντανό, το ελαιόλαδο, το πετιμέζι, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα μέσα στο σκεύος.
  2. Με ένα πινέλο αλείφουμε τις μπριζόλες με τη μουστάρδα και από τις δύο πλευρές.
  3. Τις ακουμπάμε στο ταψί με το μείγμα από τα ξύσματα και τις γυρνάμε μερικές φορές, για να κολλήσει παντού όσο γίνεται καλύτερα.
  4. Σκεπάζουμε το σκεύος με διάφανη μεμβράνη. Τις μαρινάρουμε στο ψυγείο για 4-6 ώρες.
  5. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  6. Στρώνουμε με λαδόκολλα ένα μεγάλο ταψί και αραδιάζουμε τις μπριζόλες σε μονή στρώση, χωρίς να τις σκουπίσουμε από τη μαρινάδα.
  7. Ψήνουμε για 20-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν εξωτερικά, να ψηθούν εσωτερικά και να παραμείνουν ζουμερές.
  8. Τις σερβίρουμε ζεστές, πασπαλισμένες με λίγο επιπλέον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 216.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών