Η ξιδάτη σάλτσα που δημιουργείται όταν εξατμιστούν τα υγρά του ψησίματος είναι ο τέλειος επίλογος της μαγειρικής.

10' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 30 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Αναμειγνύουμε σε μια πιατέλα τους κόκκους των μπαχαρικών και των πιπεριών. Αλατίζουμε τις μπριζόλες και τις «πανάρουμε» και από τις δύο πλευρές στους κόκκους μπαχαρικών, πιέζοντας με τις παλάμες μας ώστε να κολλήσουν καλά.
  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, κατά προτίμηση αντικολλητικό, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ψήνουμε τις μπριζόλες για περίπου 15 λεπτά, γυρίζοντάς τες όμως κάθε 3 - 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα και να ψηθούν καλά και στο εσωτερικό τους. Αν δεν χωράνε όλες μαζί στο τηγάνι, τότε τις ψήνουμε σε 2 δόσεις, μοιράζοντας και το ελαιόλαδο.
  3. Τις βγάζουμε σε πιατέλα και τις αφήνουμε για περίπου 3 - 4 λεπτά να «ξεκουραστούν».
  4. Παράλληλα, στο ίδιο τηγάνι, με το λάδι και το ζουμί από τις μπριζόλες, ρίχνουμε το ξίδι και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 3 - 4 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το περισσότερο και να μείνει περίπου το 1/4 της αρχικής ποσότητας. Περιχύνουμε με την ξιδάτη «σάλτσα» τις μπριζόλες, πασπαλίζουμε με το θυμάρι και σερβίρουμε.
  5. Συνοδεύουμε με φρέσκια πράσινη σαλάτα.
  6. Στο ποτήρι μας ένα βαρελάτο, στιβαρό Chardonnay.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών