ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣtragani-olokliri-panseta-gastronomosΤραγανή ολόκληρη πανσέτα
10' προετοιμασία
10' ψήσιμο
1 ημέρα αναμονή
Σύνολο: 1 ημέρα και 20'

Υλικά

Μερίδες: 6

Για τη μαρινάδα

Διαδικασία

Μαρινάρισμα

  1. Για να φτιάξουμε χοιρινή πανσέτα με μίσο ξεκινάμε ετοιμάζοντας τη μαρινάδα. Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το τζίντζερ για 1/2-1 λεπτό.
  2. Ρίχνουμε το σάκε, αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε για 1 λεπτό, να ζεσταθούν όλα τα υλικά, και αποσύρουμε.
  3. Βάζουμε σε μπολ την πανσέτα και τη μαρινάδα και ανακατεύουμε.
  4. Καλύπτουμε με μεμβράνη και μαρινάρουμε στο ψυγείο για 24 ώρες.
  5. Βγάζουμε το κρέας από τη μαρινάδα, στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας και ψήνουμε σε καλά λαδωμένη σχάρα, στα κάρβουνα ή σε ψησταριά υγραερίου, σε δυνατή φωτιά, για περίπου 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά και να ξεκολλούν εύκολα από τη σχάρα.

Μυστικά

  • Το μίσο είναι ιαπωνικό κοντιμέντο με βάση τα φασόλια σόγιας και γλυκιά, λεμονίζουσα γεύση.
  • Το σάκε είναι αλκοολούχο ιαπωνικό ποτό από ρύζι.
  • Το μίριν είναι ιαπωνικό γλυκό κρασί.
  • Τοκαράτσι είναι ιαπωνικό μείγμα μπαχαρικών.
Όλα αυτά τα βρίσκουμε σε καταστήματα με ασιατικά προϊόντα.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών