10'
προετοιμασία
10' ψήσιμο
1 ημέρα
αναμονή
Σύνολο: 1 ημέρα και 20'
Υλικά
Μερίδες: 6Για τη μαρινάδα
Διαδικασία
Μαρινάρισμα
- Για να φτιάξουμε χοιρινή πανσέτα με μίσο ξεκινάμε ετοιμάζοντας τη μαρινάδα. Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το τζίντζερ για 1/2-1 λεπτό.
- Ρίχνουμε το σάκε, αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε για 1 λεπτό, να ζεσταθούν όλα τα υλικά, και αποσύρουμε.
- Βάζουμε σε μπολ την πανσέτα και τη μαρινάδα και ανακατεύουμε.
- Καλύπτουμε με μεμβράνη και μαρινάρουμε στο ψυγείο για 24 ώρες.
- Βγάζουμε το κρέας από τη μαρινάδα, στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας και ψήνουμε σε καλά λαδωμένη σχάρα, στα κάρβουνα ή σε ψησταριά υγραερίου, σε δυνατή φωτιά, για περίπου 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά και να ξεκολλούν εύκολα από τη σχάρα.
Μυστικά
- Το μίσο είναι ιαπωνικό κοντιμέντο με βάση τα φασόλια σόγιας και γλυκιά, λεμονίζουσα γεύση.
- Το σάκε είναι αλκοολούχο ιαπωνικό ποτό από ρύζι.
- Το μίριν είναι ιαπωνικό γλυκό κρασί.
- Τοκαράτσι είναι ιαπωνικό μείγμα μπαχαρικών.