ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜύδια αχνιστά escabecheΜύδια escabeche, ο σπιρτόζικος μεζές «Το να μαγειρεύω είναι το παν. Μαγειρεύω για τη δουλειά μου στο κέτερινγκ και στο καφέ μου, αμά και στο σπίτι», λέει η Πολίτισσα Ρέα Μπούρτζη, που μας ετοίμασε τα μύδια σαλμά. Δυο μέρες μαγείρευε μύδια, που τα τρώνε με πάθος τόσο οι Τούρκοι όσο και οι Ρωμιοί της πόλης. Τα φτιάχνουν με όλους τους πιθανούς τρόπους.

30' προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 55'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για τα μύδια σαλμά, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε μια φαρδιά κατσαρόλα το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τα μύδια και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά ακόμη.
  3. Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  4. Προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύουμε να λαδωθεί και ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα και 1 λίτρο νερό.
  5. Ανακατεύουμε απαλά και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν τα υγρά να κοχλάζουν.
  6. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να απορροφήσει όλα τα υγρά.
  7. Αδειάζουμε σε βαθύ μπολ σερβιρίσματος, πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 218.

Άρθρα και Συνταγές με Θαλασσινά

Άρθρα και Συνταγές με Μύδια

Άρθρα και Συνταγές με Ρύζι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών