30'
προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 55'
Διαδικασία
- Για τα μύδια σαλμά, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε μια φαρδιά κατσαρόλα το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τα μύδια και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά ακόμη.
- Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύουμε να λαδωθεί και ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα και 1 λίτρο νερό.
- Ανακατεύουμε απαλά και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν τα υγρά να κοχλάζουν.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να απορροφήσει όλα τα υγρά.
- Αδειάζουμε σε βαθύ μπολ σερβιρίσματος, πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 218.