ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΧοιρινό με λάχανο αυγολέμονοΧοιρινό με λάχανο αυγολέμονο
20' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 20'

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το χοιρινό με πράσο, γιαούρτι και κουρκουμά, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε μια φαρδιά κατσαρόλα το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρέας για περίπου 4 - 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
  2. Ρίχνουμε το καρδάμωμο, την κανέλα, τη δάφνη και τα πράσα και σοτάρουμε για άλλα 5 - 7 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  3. Ρίχνουμε το ξύσμα, αλατοπίπερο και τόσο νερό ώστε να καλύψει το κρέας και τα πράσα μέχρι τη μέση και ανακατεύουμε απαλά για 1 - 2 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν τα υγρά να κοχλάζουν.
  4. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 50 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
  5. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφαιρούμε την κανέλα και τη δάφνη.
  6. Εν τω μεταξύ, σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα το γιαούρτι με το κορν φλάουρ, το κάρι, τον κουρκουμά, το χυμό λεμονιού και το πιπέρι καγιέν και περιχύνουμε με το μείγμα το χοιρινό με τα πράσα.
  7. Ανακατεύουμε απαλά να ενωθεί το μείγμα του γιαουρτιού με τα υπόλοιπα υγρά και αφήνουμε για 10 λεπτά το φαγητό να «σταθεί».
  8. Σκορπίζουμε το δυόσμο, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε.

Ενα δυναμικό ροζέ χαρμάνι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 118.

Άρθρα και Συνταγές με Γιαούρτι

Άρθρα και Συνταγές με Πράσα

Άρθρα και Συνταγές με Χοιρινό

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών