ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΧοιρινό καρέ στο φούρνο με βερίκοκα και δαμάσκηναΧοιρινό καρέ στο φούρνο με βερίκοκα και δαμάσκηνα

 

20' προετοιμασία
4 ώρες μαγείρεμα
Σύνολο: 4 ώρες και 20'

Υλικά

Μερίδες: 6-8

Διαδικασία

  1. Ζητάμε από τον κρεοπώλη την πανσέτα, ξεκοκαλισμένη, με το δέρμα.
  2. Ανακατεύουμε σε ένα μπολάκι το αλάτι, το πιπέρι, ή το ξερό δεντρολίβανο ή το θυμάρι, τις σκελίδες σκόρδου και τον τριμμένο μαραθόσπορο.
  3. Απλώνουμε την πανσέτα σε μια επιφάνεια εργασίας με το δέρμα προς τα κάτω.
  4. Απλώνουμε το μείγμα πάνω στο κρέας, τυλίγουμε σε ρολό και κάνουμε σφιχτά δεσίματα με σπάγκο κουζίνας σε διάφορα σημεία.
  5. Αλατίζουμε εξωτερικά.
  6. Βάζουμε το ρολό σε ταψί και ψήνουμε για περίπου 3 ½ ώρες σε προθερμασμένο φούρνο στους 150° C.
  7. Δυναμώνουμε στους 180° C και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά ακόμα, μέχρι να ξεροψηθεί η πέτσα.
  8. Η πέτσα της πορκέτας θα είναι τραγανή και θα θρυμματίζεται, ενώ το κρέας θα είναι ζουμερό.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 130.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών