20' προετοιμασία
4 ώρες μαγείρεμα
Σύνολο: 4 ώρες και 20 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 8

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C.
  2. Τρίβουμε καλά το χοιρινό με το αλάτι, προσπαθώντας να μπει όσο το δυνατόν περισσότερο ανάμεσα στις χαρακιές του δέρματος.
  3. Απλώνουμε σε ένα ταψί τα λαχανικά, το σκόρδο, τη δάφνη και το θυμάρι και βάζουμε από πάνω το χοιρινό.
  4. Πασπαλίζουμε με πιπέρι και περιχύνουμε με τον ζωμό.
  5. Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα μέχρι να ροδίσει το δέρμα και να γίνει τραγανό.
  6. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 150°C, καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για περίπου 3 ώρες, μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας.
  7. Ξεφουρνίζουμε και μεταφέρουμε σε ξύλο κοπής.
  8. Αφαιρούμε τις δάφνες και αδειάζουμε στον πολυκόφτη τα υγρά και τα λαχανικά του ταψιού.
  9. Τα πολτοποιούμε και τα μεταφέρουμε σε ένα κατσαρολάκι.
  10. Προσθέτουμε 50 ml νερό (ή περισσότερο αν χρειάζεται) και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  11. Κόβουμε το κρέας σε φέτες και συνοδεύουμε με τη σάλτσα και πατάτες ψητές.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών