Η απόλυτη κοτόσουπα με δυνατό ζωμό και πυκνό αυγολέμονο. Όλα τα μυστικά και οι συμβουλές από τον Χριστόφορο Πέσκια.

30' προετοιμασία
1 ώρα και 40' μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες και 10'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Αλατίζουμε ελαφρώς το χοιρινό.
  2. Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά, να κάψει αλλά να μην καπνίσει, και σοτάρουμε το κρέας σε δόσεις, για 5 - 6 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά.
  3. Το μεταφέρουμε σε πιατέλα.
  4. Ρίχνουμε λίγο ακόμα λάδι στην κατσαρόλα και σοτάρουμε τα πράσα για 2-3 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
  5. Τα βγάζουμε σε άλλη πιατέλα.
  6. Ρίχνουμε το κρασί στην κατσαρόλα με τα καμένα υπολείμματα από τα σοταρίσματα και ξύνουμε τον πάτο με μια ξύλινη κουτάλα, ώστε να λιώσουν οι καραμέλες και να γίνουν ένα νόστιμο ζουμί.
  7. Ρίχνουμε και τις ολόκληρες σκελίδες σκόρδου.
  8. Μόλις το κρασί πάρει μία βράση, βάζουμε ξανά το κρέας στην κατσαρόλα μαζί με το ζουμί που έχει μείνει στην πιατέλα.
  9. Ξαφρίζουμε και ρίχνουμε το θυμάρι και τις δάφνες.
  10. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε αρχικά για 40 λεπτά.
  11. Παράλληλα, βάζουμε να κάψει καλά ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε λίγα λίγα τα κομμάτια του κυδωνιού, σκέτα, σε φωτιά μέτρια προς δυνατή, για περίπου 20 - 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν όμορφα.
  12. Τα βγάζουμε από τη φωτιά.
  13. Μετά τα 40 λεπτά μαγειρέματος του κρέατος, προσθέτουμε τα σοταρισμένα κυδώνια, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 10 λεπτά.
  14. Προσθέτουμε τα πράσα με το ζουμάκι της πιατέλας, τα δαμάσκηνα, αλάτι και πιπέρι, σείουμε το σκεύος και μαγειρεύουμε για άλλα 30 ή 40 λεπτά.
  15. Ρίχνουμε το ξίδι. Αφαιρούμε τις δάφνες και τα μυρωδικά.
  16. Βρίσκουμε τα σκόρδα και τα πιέζουμε να βγει η μαλακή σάρκα τους στο φαγητό και πετάμε τα φλούδια.
  17. Σερβίρουμε το χοιρινό με κυδώνια με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, μαζί με ένα αφράτο πιλάφι.

Άρθρα και Συνταγές με Κυδώνι

Άρθρα και Συνταγές με Πράσα

Άρθρα και Συνταγές με Χοιρινό

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών