10'
προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Στη χύτρα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρέας με τις πατάτες και τις πιπεριές για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
- Προσθέτουμε το δεντρολίβανο και τον χυμό λεμονιού. Πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο και ρίχνουμε 200 ml νερό.
- Κλείνουμε τη χύτρα και μαγειρεύουμε για 15-20 λεπτά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε τη χύτρα να κρυώσει για να μπορούμε να την ανοίξουμε, προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και σερβίρουμε.
- Συνοδεύουμε με λαχανοσαλάτα με ελιές.
Το χοιρινό αγαπά και τα λευκά! Ένα Chardonnay, λοιπόν, ελαφρά περασμένο από βαρέλι.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 138.