20' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 40 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Κόβουμε κάθε ψαρονέφρι κάθετα στη μέση και στη συνέχεια σε μέτρια κομμάτια. Τα βάζουμε σε ένα ταψί, τα περιχύνουμε με το λάδι και τα ανακατεύουμε καλά, αλατοπιπερώνουμε και ανάμεσα στο κρέας στριμώχνουμε τα κολοκύθια και το θυμάρι (αν βάλουμε τα κλωνάρια). Πασπαλίζουμε με το δυόσμο και το ξερό θυμάρι (αν το προτιμήσουμε) και ψήνουμε στο φούρνο για 20 λεπτά ή μέχρι να γίνει το κρέας αλλά να μείνει ζουμερό. Τα τελευταία 5 λεπτά περνάμε το φαγητό από το γκριλ ίσα να ροδίσει ελαφρώς. Συνοδεύουμε με ρύζι πιλάφι ή ψωμί.
  2. Στα ποτήρια μας ένα πλούσιο Chardonnay με ευγενικό άγγιγμα βαρελιού.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών