ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΧοιρινό κυδωνάτο με κρασίΧοιρινό κυδωνάτο με κρασί βήμα βήμα απο τον Χριστόφορο Πέσκια
25' προετοιμασία
1 ώρα και 30' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 55'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για τη συνταγή για το χοιρινό με κολοκύθα στην κατσαρόλα, αρχικά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια φαρδιά κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρέας για περίπου 3 - 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το πράσο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2 λεπτά. Ρίχνουμε το χυμό και νερό τόσο ώστε ίσα να καλύπτει τα υλικά, αλατοπίπερο και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  3. Σιγομαγειρεύουμε με σκεπασμένη την κατσαρόλα για περίπου 50 λεπτά - 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
  4. Προσθέτουμε την κολοκύθα, το καρότο, το μοσχοκάρυδο και τον κόλιανδρο, ανακατεύουμε απαλά, ελέγχουμε αν χρειάζεται να προσθέσουμε λίγο ζεστό νερό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 20 - 25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν όλα τα υλικά και να δέσει η σάλτσα.
  5. Δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο.
  6. Σερβίρουμε χοιρινό με κολοκύθα στην κατσαρόλα και συνοδεύουμε με λαχανοσαλάτα με μαϊντανό και ελιές Καλαμών.

Ενα Syrah με χαρακτήρα. Αν προτιμάτε όμως λευκό, επιλέξτε ένα πλούσιο νεοκοσμίτικο Chardonnay με το βαρέλι στον πρώτο ρόλο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 103.

Άρθρα και Συνταγές με Κολοκύθα

Άρθρα και Συνταγές με Χοιρινό

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών