ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤσιγαριστό χοιρινόΤσιγαριστό χοιρινό

Η ονοµασία του σηµαίνει «ξίδι και σκόρδο» στα πορτογαλικά. Το ξίδι είναι από καρύδα (το διάφανο) και µελάσες ζαχαροκάλαµου (το σκούρο), αλλά εναλλακτικά µπορούµε να χρησιµοποιήσουµε λευκό και βαλσαµικό αντίστοιχα.Η ονομασία του σημαίνει «ξίδι και σκόρδο» στα πορτογαλικά. Το ξίδι είναι από καρύδα (το διάφανο) και μελάσες ζαχαροκάλαμου (το σκούρο), αλλά εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λευκό και βαλσαμικό αντίστοιχα.

30' προετοιμασία
2 ώρες μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες και 30'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Ανοίγουµε τις κάψες του κάρδαµου και αφαιρούµε τους σπόρους. Αλέθουµε τους σπόρους του κάρδαµου, τα αποξηραµένα τσίλι, την κανέλα, τους κόκκους πιπεριού, τα γαρίφαλα, τους σπόρους του κύµινου και του κόλιανδρου, τον κουρκουµά και τους σπόρους της τριγωνέλλας σε έναν µύλο µπαχαρικών ή σε πολυκόφτη.
  2. Σε ένα µεγάλο µπολ ανακατεύουµε τα τριµµένα µπαχαρικά µαζί µε τα ξίδια. Προσθέτουµε το χοιρινό και ανακατεύουµε µέχρι να καλυφθεί τελείως το κρέας. Σκεπάζουµε µε µεµβράνη και αφήνουµε να µαριναριστεί στο ψυγείο για 3 ώρες.
  3. Ζεσταίνουµε το λάδι σε ένα τηγάνι ή µια κατσαρόλα σε µέτρια φωτιά. Σοτάρουµε το κρεµµύδι για 2-3 λεπτά ή µέχρι να ροδίσει ελαφρά. Προσθέτουµε το σκόρδο, το τζίντζερ, την ντοµάτα και το τσίλι και ανακατεύουµε καλά. Προσθέτουµε το χοιρινό, δυναµώνουµε τη φωτιά και το µαγειρεύουµε για 3-5 λεπτά ή µέχρι να ροδίσει. Προσθέτουµε 250 ml νερό και τυχόν υγρά της µαρινάδας που έχουν αποµείνει στο µπολ, χαµηλώνουµε τη φωτιά και φέρνουµε ξανά το φαγητό σε βράση. Προσθέτουµε τη ζάχαρη και το κόκαλο από το χοιρινό.
  4. Σκεπάζουµε και σιγοβράζουµε για περίπου 11/2 ώρα ανακατεύοντας ανά διαστήµατα µέχρι να γίνει πολύ τρυφερό το κρέας. Πετάµε το κόκαλο. Αλατίζουµε και σερβίρουµε.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών