Χοιρινό κότσι στην κατσαρόλα με κόλιανδρο, τζίντζερ, σάλτσα ψαριού και σόγιας – όλα τα υλικά που συνηθίζουν να χρησιμοποιούν οι Ταϊλανδοί στην κουζίνα τους. Με τον αστεροειδή γλυκάνισο και την κανέλα το φαγητό αποκτά ιδιαίτερη γεύση.

30' προετοιμασία
2 ώρες μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες και 30 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Βάζουµε το χοιρινό κότσι σε µια κατσαρόλα µε αλατισµένο νερό και το αφήνουµε να πάρει βράση. Το στραγγίζουµε, επαναλαµβάνουµε τη διαδικασία και στη συνέχεια το στεγνώνουµε µε απορροφητικό χαρτί. Γεµίζουµε κατά το 1/4 µια κατσαρόλα µε λάδι και το ζεσταίνουµε καλά. Προσεκτικά προσθέτουµε το χοιρινό κότσι και το σοτάρουµε για 6-8 λεπτά, µέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Αποσύρουµε από τη φωτιά, αφαιρούµε το κότσι και πετάµε όλο το λάδι, αφήνοντας 1 κουταλιά της σούπας.
  2. Σοτάρουµε ελαφρά τον κόλιανδρο, το σκόρδο και το πιπέρι, προσθέτουµε το τζίντζερ, τον γλυκάνισο και το ξυλάκι της κανέλας, και τα σοτάρουµε για 1 λεπτό ακόµα. Προσθέτουµε τη ζάχαρη από φοίνικα, τη σάλτσα ψαριού, τη σάλτσα σόγιας και τον ζωµό, και τα αφήνουµε να πάρουν βράση. Προσθέτουµε το κότσι και µαγειρεύουµε για 1½- 2 ώρες ή µέχρι το κρέας να αρχίζει να αποσπάται από το κόκαλο. Προσθέτουµε τα αυγά και µαγειρεύουµε για 4-5 λεπτά. Αλατίζουµε, βγάζουµε µε τρυπητή κουτάλα το κότσι από την κατσαρόλα και το βάζουµε σε πιατέλα σερβιρίσµατος. Βγάζουµε τα αυγά µε τρυπητή κουτάλα, τα κόβουµε στα 2 και τα βάζουµε δίπλα στο κότσι. Σουρώνουµε τα υγρά της κατσαρόλας και περιχύνουµε το κρέας. Σερβίρουµε µε ρύζι γιασεµί.
  3. * Σε µεγάλα σούπερ µάρκετ, στο τµήµα µε τα έθνικ προϊόντα, και σε καταστήµατα µε ασιατικά προϊόντα.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών