30'
προετοιμασία
2 ώρες μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες και 30'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε το τσιγαριστό χοιρινό ξεκινάμε και βάζουµε το χοιρινό κότσι σε µια κατσαρόλα µε αλατισµένο νερό και το αφήνουµε να πάρει βράση.
- Το στραγγίζουµε, επαναλαµβάνουµε τη διαδικασία και στη συνέχεια το στεγνώνουµε µε απορροφητικό χαρτί.
- Γεµίζουµε κατά το 1/4 µια κατσαρόλα µε λάδι και το ζεσταίνουµε καλά.
- Προσεκτικά προσθέτουµε το χοιρινό κότσι και το σοτάρουµε για 6-8 λεπτά, µέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
- Αποσύρουµε από τη φωτιά, αφαιρούµε το κότσι και πετάµε όλο το λάδι, αφήνοντας 1 κουταλιά της σούπας.
- Σοτάρουµε ελαφρά τον κόλιανδρο, το σκόρδο και το πιπέρι, προσθέτουµε το τζίντζερ, τον γλυκάνισο και το ξυλάκι της κανέλας, και τα σοτάρουµε για 1 λεπτό ακόµα.
- Προσθέτουµε τη ζάχαρη από φοίνικα, τη σάλτσα ψαριού, τη σάλτσα σόγιας και τον ζωµό, και τα αφήνουµε να πάρουν βράση.
- Προσθέτουµε το κότσι και µαγειρεύουµε για 1½- 2 ώρες ή µέχρι το κρέας να αρχίζει να αποσπάται από το κόκαλο.
- Προσθέτουµε τα αυγά και µαγειρεύουµε για 4-5 λεπτά.
- Αλατίζουµε, βγάζουµε µε τρυπητή κουτάλα το κότσι από την κατσαρόλα και το βάζουµε σε πιατέλα σερβιρίσµατος.
- Βγάζουµε τα αυγά µε τρυπητή κουτάλα, τα κόβουµε στα 2 και τα βάζουµε δίπλα στο κότσι.
- Σουρώνουµε τα υγρά της κατσαρόλας και περιχύνουµε το κρέας.
- Σερβίρουµε το τσιγαριστό χοιρινό µε ρύζι γιασεµί.
Μυστικά
* Σε µεγάλα σούπερ µάρκετ, στο τµήµα µε τα έθνικ προϊόντα, και σε καταστήµατα µε ασιατικά προϊόντα.