
Υλικά
Διαδικασία
- Ρίχνουμε στον πολυκόφτη τα βρασμένα ρεβίθια*, το ταχίνι, το σκόρδο, το αλάτι, την καπνιστή πάπρικα, τις ψητές πιπεριές καμπάνες, τον χυμό από λεμόνια, τον μαραθόσπορο και το νερό (προσοχή, δεν θέλουμε να γίνει νερουλό το μείγμα – ρίχνουμε τόσο όσο χρειάζεται ώστε να μπορεί να γυρίσει το μαχαίρι και να αλεστούν σωστά τα υλικά), και αλέθουμε μέχρι να γίνει ένας βελούδινος και λείος πουρές.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθεί.
- Τέλος, ρίχνουμε 1/2 φλιτζ. τσαγιού καρύδια, καβουρδισμένα σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία και χοντροσπασμένα, και ανακατεύουμε απαλά.
Ένα «πράσινο» Sauvignon Βlanc και μια Μαλαγουζιά.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 160.