Υλικά

Διαδικασία

  1. Ρίχνουμε στον πολυκόφτη τα βρασμένα ρεβίθια*, το ταχίνι, το σκόρδο, το αλάτι, την καπνιστή πάπρικα, τις ψητές πιπεριές καμπάνες, τον χυμό από λεμόνια, τον μαραθόσπορο και το νερό (προσοχή, δεν θέλουμε να γίνει νερουλό το μείγμα – ρίχνουμε τόσο όσο χρειάζεται ώστε να μπορεί να γυρίσει το μαχαίρι και να αλεστούν σωστά τα υλικά), και αλέθουμε μέχρι να γίνει ένας βελούδινος και λείος πουρές.
  2. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθεί.
  3. Τέλος, ρίχνουμε 1/2 φλιτζ. τσαγιού καρύδια, καβουρδισμένα σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία και χοντροσπασμένα, και ανακατεύουμε απαλά.

Ένα «πράσινο» Sauvignon Βlanc και μια Μαλαγουζιά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 160.

Συνταγές με Λαχανικά

Συνταγές με Πιπεριές

Συνταγές με Ρεβίθια

Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών