Σε αυτή τη συνταγή χρησιμοποιήθηκαν τα ακόλουθα σκεύη και εργαλεία:

Ανοξείδωτη Χύτρα Fissler Original Profi 6,3lt, 24cm

Μύλοι Αλατιού & Πιπεριού Maxwell & Williams Maison 20cm

Tescoma Χειροκίνητος Κόφτης Κρεμμυδιών Handy
20' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 20'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το χταπόδι με το κοφτό μακαρονάκι, πρώτα βάζουμε το χταπόδι σε μια κατσαρόλα που να το χωράει ιδεωδώς ακριβώς.
  2. Σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά.
  3. Σιγοψήνουμε για περίπου 45 - 50 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει. Δεν θα χρειαστεί να προσθέσουμε νερό (γιατί το χταπόδι θα βγάλει και τα δικά του άφθονα υγρά).
  4. Στο τέλος αφαιρούμε το χταπόδι και κρατάμε 1 φλιτζ. τσαγιού χταποδόζουμο για τη συνταγή (αν έχει μείνει στην κατσαρόλα και άλλο υγρό, το κρατάμε για να φτιάξουμε ένα άλλο φαγητό, π.χ. χταπόδι πιλάφι ή γιουβέτσι).
  5. Στην ίδια κατσαρόλα άδεια πλέον, ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και τα σκόρδα για 5 - 6 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  6. Ρίχνουμε το κρασί, αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε το χταποδόζουμο και 600 ml καυτό νερό και αλατοπιπερώνουμε.
  7. Μόλις κοχλάσει το υγρό, ρίχνουμε το μακαρονάκι και ανακατεύουμε για να μην πιάσει στον πυθμένα της κατσαρόλας. Μαγειρεύουμε για περίπου 5 λεπτά.
  8. Ρίχνουμε τον πελτέ διαλυμένο σε 1/2 φλιτζάνι νερό, το χταπόδι και τα μπαχαρικά.
  9. Προσθέτουμε άλλα 600 ml (2 ποτήρια) καυτό νερό και βράζουμε για περίπου 8 - 10 λεπτά, μέχρι να γίνει το ζυμαρικό και να απορροφήσει τα υγρά.
  10. Μοιράζουμε στα πιάτα, πασπαλίζουμε με το σουσάμι και σερβίρουμε.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών