
30'
προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 45'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε χυλοπίτες με μύδια κατεψυγμένα, ξεκινάμε ανακατεύοντας σε ένα μπολάκι, την ντομάτα, το ξύσμα και το μισό λάδι.
- Σε μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε το σκόρδο και το τσίλι στο υπόλοιπο λάδι για 30 δευτερόλεπτα.
- Προσθέτουμε τα μύδια, το κρασί, τον χυμό και τον κρόκο και μαγειρεύουμε με καπάκι για 2-3 λεπτά.
- Αδειάζουμε τα μύδια σε πιατέλα.
- Ρίχνουμε στο τηγάνι 600 ml νερό και αλάτι, αφήνουμε να πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε τις χυλοπίτες για 1-2 λεπτά λιγότερο από όσο αναγράφεται στη συσκευασία τους.
- Προσθέτουμε τα μύδια, τα μυρωδικά και την ντομάτα, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 210.