ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΓιουβετσάκι με γαρίδες, χυλοπίτες και ούζοΓιουβετσάκι με γαρίδες, χυλοπίτες και ούζο
30' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 45'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε χυλοπίτες με μύδια κατεψυγμένα, ξεκινάμε ανακατεύοντας σε ένα μπολάκι, την ντομάτα, το ξύσμα και το μισό λάδι.
  2. Σε μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε το σκόρδο και το τσίλι στο υπόλοιπο λάδι για 30 δευτερόλεπτα.
  3. Προσθέτουμε τα μύδια, το κρασί, τον χυμό και τον κρόκο και μαγειρεύουμε με καπάκι για 2-3 λεπτά.
  4. Αδειάζουμε τα μύδια σε πιατέλα.
  5. Ρίχνουμε στο τηγάνι 600 ml νερό και αλάτι, αφήνουμε να πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε τις χυλοπίτες για 1-2 λεπτά λιγότερο από όσο αναγράφεται στη συσκευασία τους.
  6. Προσθέτουμε τα μύδια, τα μυρωδικά και την ντομάτα, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 210.

Άρθρα και Συνταγές με Ζυμαρικά

Άρθρα και Συνταγές με Μύδια

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών