ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣCookies με βρώμη, αμυγδαλοβούτυρο και μπανάναCookies με βρώμη, αμυγδαλοβούτυρο και μπανάνα
10' προετοιμασία
14' ψήσιμο
3 ώρες αναμονή
Σύνολο: 3 ώρες και 24'

Υλικά

Τεμάχια: 10

Διαδικασία

  1. Για τα cookies με φυστικοβούτυρο ξεκινάμε και στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το φτερό το βούτυρο και το φιστικοβούτυρο μέχρι το μείγμα μας να αφρατέψει αρκετά.
  2. Προσθέτουμε τις ζάχαρες και τη βανίλια και αυξάνουμε την ταχύτητα για 2-3 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε τα αυγά και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν.
  4. Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ, προσθέτουμε το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν με τα υπόλοιπα υλικά.
  5. Καλό είναι σε αυτό το σημείο να βάλουμε τη ζύμη στο ψυγείο να «ξεκουραστεί» για τουλάχιστον 3 ώρες, σκεπασμένη με μεμβράνη ή αλουμινόχαρτο.
  6. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στον αέρα.
  7. Αφού βγάλουμε τη ζύμη από το ψυγείο, τη μοιράζουμε σε μπαλάκια των 90 γραμμαρίων.
  8. Στρώνουμε με λαδόκολλα ένα μεγάλο ταψί. Βάζουμε τα μπαλάκια της ζύμης στο ταψί, προσέχοντας να έχουν αρκετή απόσταση το ένα από το άλλο.
  9. Ψήνουμε για 12-14 λεπτά.
  10. Aφήνουμε τα cookies να κρυώσουν εντελώς (καλύτερα πάνω σε σχάρα) και τα φυλάσσουμε σε αεροστεγές δοχείο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 50.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών