
10'
προετοιμασία
14' ψήσιμο
3 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 3 ώρες και 24'
Υλικά
Τεμάχια: 10Διαδικασία
- Για τα cookies με φυστικοβούτυρο ξεκινάμε και στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το φτερό το βούτυρο και το φιστικοβούτυρο μέχρι το μείγμα μας να αφρατέψει αρκετά.
- Προσθέτουμε τις ζάχαρες και τη βανίλια και αυξάνουμε την ταχύτητα για 2-3 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα αυγά και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν.
- Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ, προσθέτουμε το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν με τα υπόλοιπα υλικά.
- Καλό είναι σε αυτό το σημείο να βάλουμε τη ζύμη στο ψυγείο να «ξεκουραστεί» για τουλάχιστον 3 ώρες, σκεπασμένη με μεμβράνη ή αλουμινόχαρτο.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στον αέρα.
- Αφού βγάλουμε τη ζύμη από το ψυγείο, τη μοιράζουμε σε μπαλάκια των 90 γραμμαρίων.
- Στρώνουμε με λαδόκολλα ένα μεγάλο ταψί. Βάζουμε τα μπαλάκια της ζύμης στο ταψί, προσέχοντας να έχουν αρκετή απόσταση το ένα από το άλλο.
- Ψήνουμε για 12-14 λεπτά.
- Aφήνουμε τα cookies να κρυώσουν εντελώς (καλύτερα πάνω σε σχάρα) και τα φυλάσσουμε σε αεροστεγές δοχείο.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 50.