40' προετοιμασία
30' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 10 λεπτά

Υλικά

Βάρος: Για περίπου 11⁄2 Κιλο

Σιρόπι

Διαδικασία

  1. Ρίχνουμε σε ένα μπολ τα αυγά, το αλάτι, τη ζάχαρη, το ούζο, τον χυμό και τα χτυπάμε ελαφρώς. Κατόπιν ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε με τα χέρια μας μέχρι να έχουμε μια σφιχτή ζύμη. Την τυλίγουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 20-30 λεπτά.
  2. Κόβουμε κομμάτια από τη ζύμη και τα ανοίγουμε σε λεπτά φύλλα με έναν πλάστη (παραλληλόγραμμα κομμάτια). Τα τσιμπάμε και τα ενώνουμε στη μέση με τα δάχτυλά μας για να γίνουν φιογκάκια.
  3. Ρίχνουμε μπόλικο λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι και το τοποθετούμε σε μεσαία φωτιά. Οταν ζεσταθεί πολύ το σπορέλαιο, τηγανίζουμε τις δίπλες να πάρουν ωραίο χρυσό χρώμα.
  4. Βγάζουμε τις δίπλες από το τηγάνι και τις βάζουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί, να στεγνώσουν από το πολύ λάδι.
  5. Βάζουμε τα υλικά του σιροπιού να βράσουν και αποσύρουμε. Ξαφρίζουμε, αν χρειαστεί, και βάζουμε μέσα τις δίπλες (σε ζεστό σιρόπι) για περίπου 1 λεπτό. Τις βγάζουμε σε μια πιατέλα και πασπαλίζουμε με καρύδια και κανέλα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 23.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών