ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚρέμα από γάλα αμυγδάλου και σουμάδαΚρέμα από γάλα αμυγδάλου και σουμάδα
30' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
6 ώρες αναμονή
Σύνολο: 6 ώρες και 40'

Υλικά

Μερίδες: 5 - 6

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Για τη δροσερή κρέμα με γιαούρτι και φράουλες, βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό και τα αφήνουμε για 5-6 λεπτά, να μαλακώσουν.
  2. Παράλληλα, πολτοποιούμε στο μπλέντερ τα 200 γρ. φράουλες με την άχνη.
  3. Αδειάζουμε το 1/3 από τον πολτό σε ένα κατσαρολάκι και τον ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
  4. Τον υπόλοιπο πολτό τον διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι να τον χρειαστούμε.
  5. Στύβουμε τις ζελατίνες, που θα έχουν πλέον μαλακώσει, και τις ρίχνουμε στον ζεστό πολτό φράουλας, ανακατεύοντας καλά μέχρι να λιώσουν.
  6. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  7. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε σταδιακά το γιαούρτι ανακατεύοντας απαλά.
  8. Μοιράζουμε το μείγμα σε μικρά μπολ ή ποτήρια.
  9. Τα βάζουμε στο ψυγείο για 5-6 ώρες, μέχρι να κρυώσουν οι κρέμες.
  10. Όταν πρόκειται να σερβίρουμε τη δροσερή κρέμα με γιαούρτι, περιχύνουμε με τον υπόλοιπο πολτό φράουλας και γαρνίρουμε με τις ψιλοκομμένες φράουλες.

Άρθρα και Συνταγές με Γιαούρτι

Άρθρα και Συνταγές με Φράουλα

Άρθρα και Συνταγές με Φρούτα

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών