
30'
προετοιμασία
10' μαγείρεμα
6 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 6 ώρες και 40'
Υλικά
Μερίδες: 5 - 6Για το σερβίρισμα
Διαδικασία
- Για τη δροσερή κρέμα με γιαούρτι και φράουλες, βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό και τα αφήνουμε για 5-6 λεπτά, να μαλακώσουν.
- Παράλληλα, πολτοποιούμε στο μπλέντερ τα 200 γρ. φράουλες με την άχνη.
- Αδειάζουμε το 1/3 από τον πολτό σε ένα κατσαρολάκι και τον ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
- Τον υπόλοιπο πολτό τον διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι να τον χρειαστούμε.
- Στύβουμε τις ζελατίνες, που θα έχουν πλέον μαλακώσει, και τις ρίχνουμε στον ζεστό πολτό φράουλας, ανακατεύοντας καλά μέχρι να λιώσουν.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε σταδιακά το γιαούρτι ανακατεύοντας απαλά.
- Μοιράζουμε το μείγμα σε μικρά μπολ ή ποτήρια.
- Τα βάζουμε στο ψυγείο για 5-6 ώρες, μέχρι να κρυώσουν οι κρέμες.
- Όταν πρόκειται να σερβίρουμε τη δροσερή κρέμα με γιαούρτι, περιχύνουμε με τον υπόλοιπο πολτό φράουλας και γαρνίρουμε με τις ψιλοκομμένες φράουλες.